• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

De to hold kommer fra vidt forskellige oplevelser i midtugen. FCM har det største behov for tre point.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spilelsted: Cepheus Park, Randers
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcfcm #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Kronjyderne ligger sidst i Mesterskabsspillet, men der er alligevel masser af smil på læberne i Randers, efter klubben har spillet sig frem til pokalfinalen for tredje gang i klubben historie. Det skete, da man spillede 1-1 mod AGF hjemme i Randers og dermed samlet gik videre 3-1.

Dermed handler alt også om at få optimeret frem mod den pokalfinale, hvor Randers står over for SønderjyskE. Vinderen af det opgør er én sejr fra Europa League-gruppespillet samt sikret et Conference League-gruppespil og de mindst 20 millioner kroner, det giver.

Thomas Thomasberg er uden Jesper Lauridsen, Alhaji Kamara, Kasper Høgh og Björn Kopplin.

FC Midtjylland:
Mens humøret er i top i Randers, er det nok lunkent i FC Midtjylland. Efter at have vundet 1-0 over SønderjyskE i den første af to semifinaler i pokalturneringen, tabte man 1-3 i Haderslev torsdag aften og er dermed ude af turneringen.

De havde ellers drømt om "The Double" i klubben fra Ikast og Herning, men det bliver så ikke i år.

I stedet kan alle sejl sættes ind på at vinde Superligaen, hvor FC Midtjylland aktuelt fører med fire point ned til Brøndby. 

Brian Priske er uden tre mand til opgøret, hvor både Paulinho, Ailton og Daniel Høegh sidder ude. Til gengæld er Dion Cools tilbage i kamptruppen, men han er næppe klar til 90 minutters fodbold.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-1-1): Carlgren - Graves, Piesinger, Marxen, Bundgaard - Kehinde, Johnsen, Lauenborg, Greve - Hammershøy-Mistrati - Egho

FC Midtjylland (4-2-3-1): Lössl - Sery Larsen, Sviatchenko, Scholz, Andersson - Cajuste, Onyeka - Isaksen, Evander, Mabil - Kaba

Profilen:
Gustav Isaksen bliver bedre og bedre for FC Midtjylland, og han er virkelig begyndt at skinne for de danske mestre. Kantspilleren bliver mere og mere farlig, og det er tydeligt, at han får mere selvtillid og hår på brystet. Hold øje med det store talent, der igen mod SønderjyskE torsdag var tæt på at komme på tavlen.

Vidste du, at…:
Det kan godt være, de kommer med højt humør og masser af selvtillid, men opgøret mod FC Midtjylland bliver svært. Hold tungen lige i munden: Randers FC har tabt 18 af de seneste 20 opgør mod FC Midtjylland. De sidste to er endt uden vinder.

Dom:
Randers kommer med selvtillid til opgøret, men det kommer næppe til at betyde det store. Kronjyderne taber nærmest altid til FC Midtjylland, og med et FCM-hold, der har brug for en sejr for at kunne genvinde mesterskabet, tror vi også på, at de finder noget mere og bedre frem i forhold til præstationen torsdag mod SønderjyskE.

2-0 til FCM.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus