• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - OB

Foto: Getty Images

Der tages nu hul på Europa Playoff, og første opgør står mellem Randers FC og OB.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Slutspil: Europa Playoff
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcob #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Kronjyderne øjnede en mulighed for at vinde pulje 2 og dermed sikre sig en oversidder i første runde af Europa Playoff, men Horsens tog sig sammen og vandt med 3-2 over Hobro IK. Dermed skal Randers altså i aktion mod OB, mens Horsens kan hvile for en stund.

Onsdag aften leverede Randers en fin præstation, da det blev til en sejr på 3-1 over Esbjerg fB, og det store lyspunkt var Vito Hammershøy-Mistrati, der lavede hattrick.

Randers får Simon Piesinger tilbage efter karantæne, men holdet må stadig undvære den rutinerede midtstopper Erik Marxen, der stadig døjer med en skade. 

Marvin Egho og Frederik Lauenborg er også tilbage i truppen igen, mens Mathias Greve misser den første playoff-kamp mod OB.

OB:
Fynboerne gav spilletid til de unge, da det onsdag blev til et nederlag på 1-3 hjemme i Odense til Silkeborg. Ikke nogen katastrofe for Jakob Michelsens mandskab, der allerede var sikret førstepladsen i puljen.

Nu bliver det omvendt seriøst for OB, der jagter en billet til Europa, og Michelsen kan glæde sig over, at Ryan Johnson-Laursen, Issam Jebali og Jens Jakob Thomasen alle vender tilbage efter at have overstået karantæne.

Midtbanespiller Janus Drachmann, der også er kaptajn hos fynboerne, udgik efter bare ni minutter med en skade og er derfor ikke med i truppen mod Randers. Derudover er Alexander Juel, Mart Lieder, Aron Thrandarson og Sayouba Mandé også ude med skader.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Piesinger, Graves, Lauridsen - Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Kehinde - Riis, Jakobsen, Kamara

OB (4-4-2): Christensen - Johnson-Laursen, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Opondo, Thomasen, Kløve, Frøkjær-Jensen - Jebali, Svendsen

Profilen:
André Rømer er en af et par Randers-spillere, der har en fortid i OB, og Rømer fik bare et halvt år i OB, inden han blev solgt videre til Randers. Det er midtbanemanden med sikkerhed stadig sulten efter at vise var en fejl.

Vidste du, at..:
Randers FC har det normalt godt, når holdet spiller hjemme mod OB. De sidste ni Superliga-kampe i Randers har hjemmeholdet ikke tabt, og seks af de ni har kronjyderne vundet.

Dom:
De to hold spiller første af to kampe, og derfor er udebanemål også vigtige, da de kan blive afgørende i forbindelse med returkampen i Odense. Spørgsmålet er, hvor meget de to hold er viilige til at satse lørdag i Randers.

Vi tror på en taktisk affære, der bliver forholdsvis fattig på chancer, så det hele skal afgøres i Odense.

Randers har et godt tag i OB normalt og vinder kampen 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Kenneth Andersen kan blive dansk mester: Jeg føler, jeg har en aktie

Læs også:Onsdagens rygtebørs: Inter vil købe Juventus-ikon som backup

Læs også:BIF-assistent inden FCN: Kan ikke rette op på 20 ting

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - Lyngby Boldklub

Læs også:Carlsen: Hvad ser en dommerobservatør egentlig?

Superliga

Mere Superliga

Fokus