• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - AGF

Foto: Getty Images

Mandag er der lokalbrag, når Silkeborg IF får besøg af AGF. Hjemmeholdet har desperat brug for tre point, mens udeholdet vil forsøge at fortsætte den gode form frem mod mesterskabsspillet.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sifagf #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Kent Nielsen har i de sidste par kampe ændret lidt i formationen, så Silkeborg IF spiller en 4-3-2-1, og det har kastet to point af sig. Isoleret set har det været fint med uafgjort hjemme mod FCK og ude mod OB, men i det store billede flytter det ikke noget, da kun sejre tæller for klubben fra Søhøjlandet.

Man er presset i forhold til slutspillet, der igangsættes om tre runder. Derfor er en sejr hjemme mod AGF også en nødvendighed - lige nu er der fem point op til Esbjerg og syv til Hobro.

Silkeborg kommer til opgøret med skader og er uden de langtidsskadede Milan Massop, Gustav Dahl og Magnus Mattsson. Samtidig er angriber Shkodran Maholli ude, mens man også fortsat er uden midtbanespiller Mark Brinch. Norske Vegard Moberg misser også opgøret, da han har fået en bold i nakken i tirsdags, og så er stopper Anders Hagelskjær ude med en mindre skade.

Lidt godt nyt er der dog trods alt for Kent Nielsen, der har hollandske Kees Luijckx tilbage fra skade.

Junior Brumado vender tilbage efter overstået karantæne og går direkte i startopstillingen.

AGF:
David Nielsens hold fik godt nok kun uafgjort senest hjemme mod Hobro IK, men man har alligevel fået fire point i de første to runder af Superligaen. Samtidig sikrede man sig tirsdag en plads i semifinalen i Sydbank Pokalen, så der er meget godt at skrive om i Aarhus for tiden.

Læs også:Vil du være klubejer? Kinesisk mandskab sat til salg for nul kroner

Klubben ligger nummer tre i Superligaen for tiden, og det er ikke tilfældigt. Efter en sløj start på sæsonen er holdet bare vokset og har formået at hente masser af point, og nu er man også favorit til at få bronzemedaljer i denne sæson.

Mustapha Bundu var flyvende i pokalsejren over Esbjerg senest, og selv om han udgik af opgøret, meldte han selv, at det ikke var noget alvorligt, og spillere som Mustafa Amini og Jon Dagur Thorsteinsson må også bejle til pladser i startopstillingen i Superligaen.

Jesper Juelsgård lader til at være den eneste skade, AGF har i truppen for tiden. Det skrev Aarhus Stiftstidende i midtugen før opgøret mod Esbjerg. Dog er Zach Duncan ikke i kamptruppen. AGF giver dog ingen informationer om skader eller spillere, der ikke er i kamptruppen.

Karantæner:
Silkeborg IF: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-1-4-1): Romo - Crone, Luijckx, Alves Ibsen, Møller - Lesniak - Vally, Kaalund, Madsen, Okkels - Brumado

AGF (4-3-3): Eskelinen - Munksgaard, Tingager, Backman, Højer Nielsen - Blume, Poulsen, Amini - Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Læs også:AGF-stjerne nærmer sig topform: Jeg er ikke langt fra 100 procent

Profilen:
Junior Brumado kan meget, men at score mål er fortsat en umulighed for den store brasilianer. Nu er han tilbage efter karantæne, og han skal nok blive en håndfuld for AGF-forsvaret. Spørgsmålet er så, om han også snart kan score lidt for Silkeborg IF.

Vidste du, at...:
Silkeborgs første sejr i denne sæson kom faktisk over AGF, da de to hold mødtes i Aarhus i det, der måske var sæsonens bedste kamp. 4-3 vandt Silkeborg i et opgør, der var hæsblæsende, og hvor stopper Anders Hagelskjær scorede sejrsmålet et par minutter før tid. Det var i øvrigt foran et overfyldt stadion i Aarhus, hvor mere end 20.000 var til fodbold.

Dom:
Godt nok har hjemmeholdet det normalt ganske fint med kampe mod AGF, men AGF bør have rutinen til at afvente og lade SIF forsøge at skabe kampen. For midtjyderne laver fejl af og til, og AGF er et hold med dygtige spillere i kontrafasen, der kan straffe SIF. For eksempel Mustapha Bundu.

Samtidig har AGF god kontrol i forsvarsspillet, og vi tror da også, at David Nielsens mandskab får styr på værterne og vinder en komfortabel sejr. 2-0 til AGF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:AaB-profil overrasket: FC København skuffede mig

Læs også:Kees Luijckx misser Silkeborgs pokalkvartfinale

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - februar

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus