• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

Superliga-klubben Silkeborg IF har fået en forfærdelig start på livet i dansk fodbolds bedste række, og det er svært at tro på, sejren er tæt på at komme.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Max
Hashtag: #siflbk #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
De kan bare ikke vinde.

Mandag aften tabte Silkeborg IF med hele 0-3 hjemme til OB, og der er ikke noget, der tyder på, at SIF-holdet kan redde sig. Mandskabet, der vandt NordicBet Ligaen i fjor, har været markant dårligere end de andre hold i dansk fodbolds bedste række, og efter ni runder har SIF raget tre point til sig i form af tre gange uafgjort. Seks kampe er blevet tabt.

I en sæson med tre nedrykkere er det svært at se andet, end at SIF må ned igen. Mandskabet lukker det ene dumme mål efter det andet ind, viser en helt utrolig passivitet, når der skal forsvares, og der er ikke meget positivt. Klubben har heller ikke scoret i de sidste par kampe.

Mod OB forsøgte Kent Nielsen sig lidt nyt formationsmæssigt ved at gå med tre centrale forsvarsspillere, men heller ikke det kastede noget af sig, og holdet kunne have tabt større end med tre.

Til opgøret mod Lyngby er Kent Nielsen stadig uden de skadede spillere Gustav Dahl, Sebastian Jørgensen og Milan Massop, Også Andreas Heimer, Mads Kaalund og Skhodran Maholli sidder over, mens Magnus Mattsson uheldigvis er blevet langtidsskadet.

Lyngby BK:
Ligesom søndagens modstander måtte Lyngby BK indkassere et nederlag, da Superligaens tophold, FC Midtjylland, gæstede Lyngby Stadion. Også Lyngby tabte 0-3.

Læs også:Kent Nielsen afviser sejrspres og fyringstrussel: Er ikke pisket til at vinde

Det er første gang, de to oprykkere mødes, og man må sige, at Lyngby er favorit til opgøret, for klubben har vist langt større kvalitet end Silkeborg i denne sæson.

Godt nok er alle ni point blevet hentet på hjemmebane, men klubben har for det meste været konkurrencedygtig i Superligaen, hvilket er noget andet end man kan sige om hjemmeholdet.

Martin Ørnskov og Adnan Mohammad var ude af opgøret mod FC Midtjylland, hvor Frederik Gytkjær også var udtaget til truppen, men ikke kom i kamp - ifølge DR, fordi han var skadet. Både Adnan Mohammad og Frederik Gytkjær er i truppen mod Silkeborg, men Martin Ørnskov sidder igen over.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
SIlkeborg IF (4-4-2): Romo - Crone, Flinta, Gertsen, Hagelskjær - Okkels, Lesniak, Madsen, Møller - Rochester, Schwartz

Lyngby BK (3-4-1-2): Mikkelsen - Enghardt, Geertsen, Winther - Fosgaard, Rømer, Christjansen, Da Silva - Corlu - Gytkjær, Nielsen

Profilen:
Angriber André Riel har fortsat ikke scoret for Lyngby Boldklub, men han kan næsten ikke få bedre mulighed for at komme på tavlen end søndag, hvor klubben gæster sæsonens med afstand dårligste defensiv. Det ville være et passende tidspunkt at få hul på bylden, hvis han altså spiller.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Vidste du, at..:
Lyngby og Esbjerg er Superligaens dårligste udehold. De to mandskabet har fået nul point i deres fire udekampe hver, men nu møder Lyngby altså sæsonens dårligste hjemmehold i form af Silkeborg IF, som har fået sølle ét point i fire hjemmekampe, hvor man i øvrigt holder et snit på tre mål imod. Lyngby har med andre ord gode muligheder for at få noget med hjem. 

Dom:
Der er ikke noget, der tyder på, at Silkeborg har noget at gøre i Superligaen i denne omgang. Klubben fra Søhøjlandet har mere end en fjerdedel inde i sæsonen i hvert fald ikke vist noget, der gør, at det er et hold, man kan tro på.

Selv om Kent Nielsens mandskab møder et hold, der ikke har fået point på udebane, er det svært at tro på, at SIF-mandskabet kan knække Lyngby.

Nedturen fortsætter for Silkeborg: 0-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Mismodige Silkeborg-fans har fået nok: Vi er til grin

Læs også:Tyve stjal fra biler, mens Silkeborg fik bank af OB

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 9. spillerunde

Superliga

Mere Superliga

Fokus