• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - SønderjyskE

Foto: Getty Images

Oprykkerne Silkeborg håber på en god start på sæsonen mod SønderjyskE, som har haft en ringe opstart.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sifsje #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Silkeborg IF er tilbage i Superligaen. De senere års elevatorhold rykkede op som toer fra 1. division, og Kent Nielsens tropper spillede et glimrende forår, hvor der var masser af god offensiv fodbold, og hvor man lukkede meget få mål ind.

Nu prøver man så igen at bide sig fast i dansk fodbolds bedste række, men opgaven er besværliggjort af, at SIF har brugt sommeren på at sælge sin bedste spiller i form af Magnus Mattsson, der er rykket til NEC Nijmegen.

Samtidig er Nicklas Helenius småskadet, så han ventes ikke være med mod SønderjyskE, selv om han er tilbage i let træning, og den vigtige islænding Stefan Thordarson blev skadet i sidste testkamp mod HSV og misser de første par kampe i sæsonen. I den kamp fik Alexander Lind en flænge, men han ventes at være klar til SønderjyskE-kampen. Milan Massop har også haft problemer med skader hele sin tid i SIF, og han spiller næppe.

Kent Nielsen har fået rutine ind i form af målmand Nicolai Larsen, forsvarsspiller André Calisar samt midtbanespiller Andreas Oggesen. Larsen går direkte i startopstillingen, og det gør Calisar formentlig også, efter Joel Felix er testet positiv for Covid-19. Oggesen kan måske få en chance fra start, nu der er skader på midtbanen og i offensiven.

Mads Kaalund har været tæt på coronapositive Joel Felix og skal testes inden kampstart, hvorfor hans plads i truppen ikker er helt sikker. 

SIF har både testet med Alexander Lind som forreste angriber som afløser for Nicklas Helenius, og klubben har også spillet en testkamp med Nicolai Vallys som forreste mand. Vallys scorede hattrick i det opgør - det var mod Hvidovre.

SønderjyskE:
Klubben fra Haderslev har brugt sommerpausen på at skifte træner. I det hele taget er der sket meget i SønderjyskE siden årsskiftet, hvor Hans Jørgen Haysen er væk, og hvor trænerteamet med Glen Riddersholm og Niels Lodberg også har forladt klubben.

Ny træner er tyske Michael Boris, og at dømme ud fra testkampene er der et stort arbejde forude for ham. Det er blevet til 1-4 nederlag til både Brøndby og Viborg, og senest tabte man 0-2 til portugisiske Casa Pia. 

På ledelsesgangen har familien Platek, der ejer SønderjyskE, ansat Joe Manns som sportschef. Hans officielle titel er head of player development and recruitment, og der venter ham et stort arbejde, da angriber Haji Wright ikke er mødt op til træning. Meget tyder på, at han skal sælges og ikke er at finde i Haderslev-klubben, når transfervinduet lukker.

Klubben leder efter forstærkninger, men man lader til at være tålmodig i jagten. Indtil videre har man til førsteholdet blot hentet Duplexe Tchamba i Strasbourg.

Hverken Jeppe Simonsen eller Anders K. Jacobsen var med i sidste testkamp, men de er med i truppen. Kan "AK" ikke spille, har SønderjyskE ikke umiddelbart en rigtig angriberafløser og skal i stedet tænke kreativt. 

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisar, Dahl - Kaalund, Brink, Klynge - Jørgensen, Vallys - Lind

SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Holm, Gartenmann, Kanstrup, Dal Hende - Vinderslev, Mpindi, Albæk - Frederiksen, Jacobsen, Finne

Profilen:
Nicolai Vallys spillede et forrygende forår for Silkeborg IF, og den tidligere Roskilde-spiller har fortsat takterne i opstarten, hvor han har scoret masser af mål. Uden Magnus Mattsson og Nicklas Helenius vil meget ansvar hvile på Vallys.

Vidste du, at..:
Kent Nielsen er tilbage i Superligaen, og han er den træner, der har flest kampe som træner i Superligaen. 454 har Kent Nielsen, mens Troels Bech står noteret for 437 på andenpladsen. Ståle Solbakken er nummer tre.

Dom:
SønderjyskE's opstart har været ringe, og klubben mangler forstærkninger, mens Silkeborg har haft en god opstart, der blandt andet har budt på en 5-0 sejr over Vejle. Men SIF er ramt af skader til nøglespillere, og samtidig har klubben solgt sidste sæsons topscorer Magnus Mattsson til hollandske NEC Nijmegen.

Det bliver en interessant kamp, hvor Kent Nielsens hold forventes at tage initiativet i opgøret. Vi forventer, det også lønner sig. Silkeborg vinder kampen 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020