Superliga

Optakt: SønderjyskE - FCN

FC Nordsjælland kommer i knibe i Sønderjylland.

Status:
Begge hold kommer fra mildest talt kedelige og uengagerende kampe i sidste weekend, hvor det ikke blev til scoringer. Heldigvis er det langt fra givet, at vi har endnu en 0-0 kamp i sigte til weekenden i Haderslev. SønderjyskE spillede tamt og uden den indædte energi, som sønderjyderne åd FC Midtjylland med før landskampspausen, og den energi skal SønderjyskE have tilbage imod FCN, hvor hjemmeholdet kan komme tæt på at sikre sig overlevelse i Superligaen med tre point.

Så motivationen bør være der, og et FCN-forsvar uden Michael Parkhurst kan godt få det svært med Kenneth Fabricius, der før en grå kamp mod Randers FC havde været en irriterende plageånd for modstandernes forsvar i foråret.

For FC Nordsjælland er det endnu en eksamen for det unge mandskab og ikke mindst den unge anfører Andreas Bjelland, der er enormt vigtig uden de erfarne støttepunkter Stokholm og Parkhurst, der ikke er tilbage på banen før maj.

Der er kun tre point ned til Esbjerg, der møder FCN's naboer Lyngby mandag aften, så Morten Wieghorst skal have gjort sine folk klar til et slagsmål i Haderslev, hvor Michael Hemmingsens drenge givetvis gerne vil vinde – og ikke andet så ledelsen kan føle sig så sikker på næste sæson, at forhandlinger om kontraktforlængelser kan gå i gang.

Profil:
Enock Adu har potentialet til at blive en fremragende central midtbanespiller og spille i langt større klubber, end Superligaen byder på. Der findes næppe bedre anledning end en kamp i SønderjyskE uden Nicolai Stokholm til at vise, at han er blevet bedre til at træffe valg og kan bruge sin fysik og intelligens til at vinde et opgør mod to af Superligaens fysiske stærkeste centrale midtbanespillere (Skulason og Hedinsson).

Dom:
SønderjyskE tager det endegyldige skridt ud af bundkampen. 2-0 til Haderslev-klubben.

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-2-3-1): Coe - Thomsen, Østli, Nielsen, Storbæk - Skulason, Hedinsson - Frederiksen, Hansen, Kucukovic – Fabricius

Skader: Larsen
Karantæner: Ingen

FC Nordsjælland (4-3-3): Hansen – Kildentoft, Parkhurst, Bjelland, Oviedo – Bernier, Adu, Christensen – Lyng, Granskov, Mikkelsen

Skader: Stokholm, Parkhurst, Egeris, Thomsen
Karantæner: Nordstrand