• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - OB

Foto: Getty Images

SønderjyskE og OB skal ud i en meget afgørende kamp om top seks torsdag aften.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev 
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Eurosport 2 
Hashtag: #sjeob #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Glen Riddersholms mandskab løb ind i en regurlær ydmygelse, da holdet mandag aften blev klædt af af bundholdet Lyngby, der vandt 4-1 i Haderslev. Nederlaget medførte, at SønderjyskE gled ud af top seks, og pokalvinderne har nu tabt fire Superliga-kampe i træk.

Hvis der ikke allerede er krise i Haderslev, kan der hurtigt blive det. 

Opgøret mod Lyngby var et lavpunkt for sønderjyderne, og værterne kunne nemt have tabt endnu større end med de tre mål, det blev til. Én af SønderjyskE's helt store problemer er, at topangriberen Haji Wright er gået fuldstændig i stå. Amerikaneren har ikke scoret siden 11. runde.

Banen på Sydbank Park er ikke optimal, og det er bestemt ikke noget, der behager SønderjyskE. Omvendt er det ens for begge hold, og Lyngby lod sig i hvert fald ikke slå ud af den ødelagte græsplæne.

Stefan Gartenmann er tilbage efter to kampes karantæne, og han er en uhyre vigtig spiller for SønderjyskE.

OB:
Fynboerne har hængt med rumpetten i vandskorpen i en stor del af sæsonen, men nu er OB pludselig en del af det top seks-selskab, der er så attraktivt. 

Jakob Michelsens mandskab tog i seneste runde en fin skalp mod Randers FC, men det hører med til historien, at OB mødte kronjyderne på en dag, hvor holdets to bedste spillere, Erik Marxen og Alhaji Kamara, gik i stykker. 

OB har været svære at score imod i dette forår, og det er det defensive fundament, der nu har bragt fynboerne på kurs mod mesterskabsspillet. Kan OB'erne toppe nu, må man sige, at tidspunktet er velvalgt.

Kampen mod Randers FC markerede desuden en forløsende scoring for Mart Lieder, der fandt vej til netmaskerne for første gang som OB-spiller. Hollænderen har været alvorligt skadet, men nu er han altså tilbage med mål i støvlerne inden mødet med sin tidligere klub.

OB har Ryan Johnson Laursen i karantæne mod SønderjyskE, mens Max Fenger, Jørgen Skjelvik og Kasper Larsen er på skadeslisten. Janus Drachmann var ude mod Randers FC, men er tilbage til dagens kamp. 

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
OB: Ryan Johnson Laursen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-4-3): Thomas - Gartenmann, Kanstrup, Banggaard - Simonsen, Ekani, Albæk, Dal Hende - Jacobsen, Wright, Finne

OB (4-3-3): Christensen - Østrøm, Juel Andersen, Tverskov, Lund - Opondo, Drachmann, Thomasen - Sabbi, Lieder, Jebali

Profilen:
SønderjyskE klarer sig dårligt uden Stefan Gartenmann, og det er næppe noget tilfælde. Gartenmann har været én af sønderjydernes bedste spillere - og én af de bedste forsvarsspillere i ligaen. Ingen er noteret for flere clearinger og bolderobringer i denne sæson end Stefan Gartenmann. En helt afgørende spiller, som uden tvivl vil give SønderjyskE et løft mod OB.

Vidste du, at..:
Jakob Michelsen stod i spidsen for SønderjyskE i 65 kampe, og han forlod klubben med et pointsnit på 1,74. Til sammenligning har Glen Riddersholm et pointsnit på 1,39 efter sine første 74 kampe.

Dom:
De to mandskaber er á point i tabellen, men det er uden tvivl OB, der har momentum. Det skal fynboerne lukrere på og tage et uhyre vigtigt skridt i kampen om top seks. 

Meget tyder dog på, at det ender uafgjort. Det er det endt seks af de seneste syv gange, de to hold har mødt hinanden, og vi gætter på, at det også bliver tilfældet torsdag. 1-1 i Haderslev. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus