Optakt: Vejle Boldklub - FC København
Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - FC København

Tipsbladet er klar med optakten til lørdagens Superliga-kamp, hvor alt andet end tre point vil være en skuffelse for gæsterne.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Morten Krogh
På TV: Discovery+
Hashtag: #vbfck #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub
Oprykkerne indledte sæsonen med et 1-0-nederlag til AGF, men præstationen var egentlig godkendt. Vejle var godt med i kampen, hvor man var uheldig med, at Nathan Trott droppede i første halveg, hvorefter Tobias Lauritsens røde kort gjorde missionen ekstra svær i anden halvleg. 

Vejles defensiv er blevet fremhævet en del efter oprykningen, men vejlensernes fronttrio fik også vist sig fint frem i AGF-kampen, hvor især Kristian Kirkegaard havde flere gode aktioner. 

Ivan Prelec' tropper har ikke fået det nemmeste program i de første spillerunder, og kampen mod FC København er selvsagt ikke en kamp, hvor Vejle forventes at høste point.

Bortset fra sit drop leverede Nathan Trott en stærk præstation mod AGF, og Vejle har brug for en stærk præstation af englænderen, hvis gæsterne skal holdes fra fadet. 

FC København
Blændende fodboldspil var det ikke, men FCK hentede tre vigtige point mod et stærkt spillende Lyngby-hold i første runde, mens mestrene i midtugen har været en tur på Island for at indlede Champions League-kvalifikationen. 

Breidablik-kampen resulterede i en 2-0-sejr, og dermed er der ikke det store pres på FC København inden returkampen på onsdag. Jacob Neestrup bør dermed kunne stille i stærkeste opstilling mod Vejle, hvor FC København selvfølgelig går benhårdt efter en sejr, så man ikke mister momentum i topkampen. 

Der er sket en del siden Lyngby-kampen, idet FC København mandag smed en større transferbombe ved at præsentere Elias Achouri, som de danske mestre har betalt over 22 millioner kroner for. Tuneseren blev indskiftet i Breidablik-kampen og er i spil til en startplads mod Vejle. 

Roony Bardghji spillede nemlig ikke en god kamp på Island, og derudover er der igen tvivl om Andreas Cornelius, idet den store angriber ikke rejste med til Island på grund af en spændt lyske. 

Christian Sørensen har fået nul minutter på banen i sæsonens to første kampe, hvor Neestrup har foretrukket Kevin Diks. Et godt bud er, at hollænderen starter igen mod Vejle, hvorefter Christian Sørensen så kan få chancen i returkampen mod Breidablik. 

Senest er Mohamed Elyounoussi kommet til FCK, men han er ikke med i truppen til kampen.

Karantæner:
Vejle Boldklub: Tobas Lauritsen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (3-4-3): Nathan Trott - Denis Kolinger, Raul Albentosa, Oliver Provstgaard - Gilli Rolantsson, Lundrim Hetemi, Ebenezer Ofori, Miiko Albornoz - Musa Jawara, German Onugkha, Kristian Kirkegaard

FC København (4-3-3): Kamil Grabara - Elias Jelert, Denis Vavro, Valdemar Lund, Kevin Diks - William Clem, Lukas Lerager, Rasmus Falk - Diogo Goncalves, Jordan Larsson, Elias Achouri

Dom: 
FC København er selvfølgelig klar favorit, men mestrene er ikke helt oppe i omdrejninger endnu, så der bliver næppe tale om en storsejr til gæsterne. Buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til FC København. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: