• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Vejle Boldklub - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

De danske mestre gæster Vejle Boldklub lørdag, og her skal Brian Priskes mandskab forsøge at hente en sejr, efter man senest spillede 0-0 hjemme mod AaB.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbfcm #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Superliga-oprykkerne startede sæsonen glimrende, men Constantin Galcas mandskab har ikke haft medvind på det seneste, hvor det bare er blevet til et enkelt point i de sidste fire kampe. Senest blev det til et nederlag til ærkerivalerne fra Horsens, og tidligere VB-angriber Kjartan Finnbogason scorede tilmed.

Men Vejle ligger stadig fint til og med langt ned til de to hold, der ligger på nedrykningspladserne, og det skyldes altså den gode sæsonstart. Aktuelt er der fra Vejle på syvendepladsen otte point ned til Horsens på 11. pladsen.

Kevin Yamga og Juhani Ojala er ude igen, mens Allan Sousa sidder over med karantæne. Til gengæld er Lucas Jensen og Luis Henrique tilbage i truppen. 

FC Midtjylland:
De danske mestre måtte nøjes med et enkelt point, da AaB gæstede Herning senest, og dermed har FC Midtjylland mistet førstepladsen i Superligaen til Brøndby IF. Den er dog kun et enkelt point væk, og derfor er FC Midtjylland på førstepladsen igen, hvis det ender med en sejr i Vejle. I hvert fald til Brøndby har spillet mandag i Aarhus.

Klubben går ind til opgøret som favorit, for Vejle er i en ringe periode, og FC Midtjyllands hovedfokus er igen på ligaen, da der bare resterer én kamp i Champions League-gruppespillet, hvor FCM i onsdags i øvrigt fik sit første point med 1-1 mod Atalanta.

Læs også:Optakt: OB - AaB

Til opgøret mod Vejle spiller Erik Sviatchenko. Stopperen var ikke med i midtugen grundet karantæne.

I midtugen var de også uden Pione Sisto, og det er de stadig. Han er ikke med i truppen til kampen mod Vejle. 

Evander er tilbage, da han ikke længere har Covid-19. Det samme kan man ikke sige om Jens-Lys Cajuste, som ikke er med i truppen. Junior Brumado er også fortsat ude og kommer ikke i aktion på denne side af jul.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Allan Sousa
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-3-3): Groothuizen - Mølgaard, Greve, Milosevic, Amundsen - Ezatolahi, Schoop, Ramadani - Montano, Faghir, Mucolli

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Cools, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Oneyka, Evander - Dreyer, Anderson, Mabil - Kaba

Profilen:
Angriber Wahid Faghir er bare 17 år, men han har allerede vist lovende takter for Vejle. Indtil videre er det blevet to scoringer i Superligaen, og lørdag er han over for sin hårdeste test til dato, når der venter et opgør mod FC Midtjyllands dygtige midtstoppere. Hold øje med den talentfulde forward.

Læs også:Arsenal sikrer førsteplads i Europa League-gruppe

Vidste du, at..:
11 gange har de to hold spillet mod hinanden i Superligaen. Vejle har aldrig slået FC Midtjylland.

Dom:
Hjemmeholdet er i dårlig form for tiden med bare et point i de sidste fire kampe, og udeholdet kommer derfor til opgøret som en klar favorit. FC Midtjyllands Champions League-deltagelse er næsten forbi, og fokus er nu i stedet udelukkende på Superligaen.

Vi regner med, at FCM tager de tre point. 2-0 til de danske mestre.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:AaB har profiler klar igen til OB-brag

Læs også:Optakt: FC København - AC Horsens

Læs også:Optakt: AGF - Brøndby IF

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus