• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Vejle Boldklub - Randers FC

Foto: Getty Images

Ligaens mest formstærke hold møder et af ligaens mest formsvage hold. Spørgsmålet er, om begge stimer fortsætter.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Vejle Stadion, Vejle
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbrfc #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Det må være en fornøjelse at være Vejle-fan i øjeblikket. Selvfølgelig kan man glæde sig over, at holdet ligger på førstepladsen i Superligaen, men måden, VB er nået dertil, er også værd at dvæle ved.

Ingen hold har scoret flere end Vejles 15 mål indtil videre i denne sæson, men omvendt har kun fire hold lukket flere ind end VB’s 10. Det vidner om målrige og underholdende kampe, og det er nøjagtig, hvad klubbens tilhængere har fået.

Det er dog tæt i toppen af Superligaen. Den overraskende førerduo bestående af Vejle og SønderjyskE har begge 13 point, og det samme har det knap så overraskende tophold FC Midtjylland. Bagefter følger Brøndby IF på 12 og AGF på 11.

Formkurven peger til gengæld i den rigtige retning for oprykkerne, der har taget fem sejre og én uafgjort i alle turneringer siden premierenederlaget til netop AGF.

I løbet af ugen har angriberen Raphael Dwamena måttet trække sig fra banen, da hjertemålinger har vist bekymrende tal. Nu satser klubben på at hente en angriber på en fri transfer. Derudover sidder Luis Henrique stadig ude med en muskelskade, mens Juhani Ojala måtte udgå mod AaB. Han er ikke klar endnu.

Lucas Jensen vendte til gengæld tilbage fra en skadespause i samme opgør.

Randers FC:
Det er den omvendte verden i forhold til Vejle. Mens hjemmeholdet har skaffet en masse point siden nederlag i sæsonens første kamp, har Randers ikke vundet siden premieren mod AC Horsens. Holdet kommer direkte fra fire liganederlag på stribe kun afbrudt af pokalsejren over FC Sydvest fra 2. division.

Derfor er Randers kun to point over nedrykningsstregen, og cheftræner Thomas Thomasberg har allerede fået det første spørgsmål om, hvorvidt han føler sig presset. (Det gør han i øvrigt ikke.)

Læs også:Vejle håber at kunne lande transferfri angriber

Han har dog en opgave foran sig med at genskabe holdets selvtillid efter den dårlige stime. Et godt sted at starte må være med offensiven, som med sine seks scoringer kun undergås af Lyngby og Horsens, der begge er sejrsløse i denne sæson.

I seneste runde var der comeback til Simon Piesinger, der er tilbage i fuldt vigør efter en drilsk armskade. Derudover fik nyerhvervelsen Nikola Mileusnic debut for Randers. Både Mikkel Kallesøe og André Rømer har kæmpet med skavanker, men er udtaget til kamptruppen. Én mand skal dog sies fra forud for kampstart.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-1-4-1): Groothuizen – Mølgaard, Milosevic, Greve, Amundsen – Ezatolahi – Sousa, Ramadani, Schoop, Mucolli – Faghir

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Lauridsen – Kehinde, Hammershøy-Mistrati, Lauenborg, Greve – Egho, Sambou

Profilen:
Randers FC mangler mål, og måske skal scoringerne eller oplæggene komme fra Tosin Kehinde. Han kom sent tilbage til Randers i sommer og fik sin første startplads i denne sæson i seneste runde. Det markerede han med et godt oplæg til Greves mål. Det er netop den slags, holdet har brug for.

Vidste du, at..:
Selv om VB i den grad er det mest formstærke hold, har Randers den historiske overhånd. Holdene har mødt hinanden otte gange, og kun én gang har Vejle vundet. Det var på Ulrik Ballings enlige mål i oktober 2006.

Dom:
Det ligner endnu en sejr til Vejle. Holdet er kommet flyvende fra start, og den medvind kan bære en oprykker langt.

Omvendt er Randers i problemer. Den dårlige stime skal nok ende på et tidspunkt, men det tyder ikke på, at det bliver mod VB.

Læs også:Superligaens bedste: Jesper Lindstrøm bringer sig i front

Hjemmeholdet vinder 3-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Galca vil have Vejle til at være mere fokuseret i starten af kampene

Læs også:Vejle-spiller flået ud efter 20 minutter: Det må være hårdt

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020