• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Vejle Boldklub - Viborg FF

Foto: Getty Images

Vejle har endnu ikke vundet i denne sæson, mens Viborg forsøger at lægge afstand til bunden.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Vejle Stadion, Vejle
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vbvff #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Det begynder for alvor at være bekymrende for Vejle. Holdet er det eneste, der ikke har vundet endnu i denne sæson, og hidtil har trænerskiftet til Peter Sørensen ikke haft den ønskede effekt. Han har retfærdigvis også kun fået to kampe.

Sørensen og co. skal dog snart vende skuden, der lige nu har kurs direkte mod 1. division. Ét point i otte kampe og fem nederlag på stribe er det nedslående facit for Vejle forud for søndagens kamp.

Vejle må undvære anførervikar og forsvarskrumtap Denis Kolinger, der har karantæne. Heller ikke anfører Jacob Schoop er spilleklar. Han har været ude i de seneste uger og er ikke blevet klar til opgøret. 

I forhold til den seneste kamp mod AGF var Kevin Yamga og Lundrim Hetemi ikke en del af spillertruppen - det er de i denne omgang.

I det opgør fik nyindkøbene Sten Grytebust, Andrés Ponce og Luka Djordjevic Superliga-debut. Sidstnævnte startede på toppen og ligner i første omgang manden, der skal erstatte frasolgte Wahid Faghir.

Viborg FF:
Det går op og ned for oprykkeren fra domkirkebyen. Senest tabte Viborg til AaB på et sent mål, efter holdet ellers havde hentet fire point i de to foregående kampe. Dermed hænger VFF fast i bunden af tabellen på en niendeplads.

Det er dog så tæt, at Viborg både har top 6 og nedrykningsstregen inden for rækkevidde. Holdet har tre point op til Silkeborg IF på sjettepladsen og ligeledes tre point ned til SønderjyskE på 11. pladsen.

Cheftræner Lars Friis har de seneste kampe måttet undvære en kvartet bestående af Younes Bakiz, Christian Wagner, Mads Frederiksen og Mads Søndergaard. De sad senest ude mod AaB i den forgangne runde. Viborg har endnu ikke meldt ud, om de er klar til turen til Vejle.

Derudover udgik Mads Lauritsen med en hovedskade mod AaB. Spørgsmålet er, om den ikke holder ham ude mod sine gamle klub i denne runde.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Denis Kolinger
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Grytebust – Mølgaard, Opoku, James, Davidsen – Drammeh, Høllsberg – Sousa, Mucolli, Emmanouilidis – Djordjevic

Viborg FF (4-3-3): Lund – Anyembe, Kramer, van der Kaap, Sørensen – Bonde, Grønning, Lonwijk – Bech, Grønning, Grot

Profilen:
Sebastian Grønning hældte mål ind i 1. division, men kæmpede med at komme på tavlen i begyndelsen af denne sæson. Han har dog scoret i de to seneste kampe, og hvis han kan fortsætte den tendens, vil det være en kærkommen gave til Viborg, der har døjet med for mange brændte chancer.

Vidste du, at..:
Det er over 14 år, siden Vejle og Viborg senest mødtes i Superligaen. Dengang vandt førstnævnte 2-0 på mål af Pablo Pinones-Arce og Adeshina Lawal. I den mellemliggende periode har de mødt hinanden 13 gange i 1. division.

Dom:
Selv om ikke alt er lykkedes for Viborg, har holdet i flere kampe set spændende ud og langt fra lignet et oprykkermandskab, der er kommet på for dybt vand. Omvendt har Vejle haft det svært.

Vi tror, at de tendenser fortsætter, og at de grønne gæster tager en 2-0-sejr og dermed forværrer Vejles krise.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020