• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Pelle Kirchner

Optakt: Viborg FF - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Tipsbladet bringer her optakten til Superliga-opgøret mellem Viborg og FC Nordsjælland.

Af Pelle Kirchner

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Morten Krogh
TV: Canal 9 og Discovery+

Holdnyt:
Viborg FF:
Viborg har været en skygge af sig selv i denne sæson, hvor man slet ikke har formået at følge op på sidste sæsons flotte fjerdeplads. Det er der dog en helt naturlig forklaring på, da det ikke er lykkes at finde fuldgode erstatninger for de mange profiler, man har solgt på det seneste. Her tæller blandt andre Jay-Roy Grot, Elias Achouri og Anton Gaaei.

Nu befinder Viborg sig derfor noget længere nede i tabellen på en niendeplads. Kun fire point fra nedrykningsstregen. Derfor skal der point på kontoen, hvis man helt vil se sig fri for at være en del af en kedelig kamp om overlevelse.

Men hvad skal der til for at få vendt skuden? Den portugisiskfødte offensivspiller Serginho har vist prøver på sit store potentiale, men der er for længe mellem snapsene. Og heller ikke angriber Anosike Ementa har scoret mål på samlebånd. Faktisk er det kun blevet til ét mål på elleve optrædener for to-meter-manden, der senest blev bænket mod Brøndby, hvor Renato Junior startede inde i stedet.

Så hvor skal målene så komme fra? Et godt bud kunne være den kun 19-årige venstre kantspiller Isak Jensen, der har fået chancen fra start i de to seneste kampe mod både AGF og Brøndby på bekostning af Serginho. Og det kunne han meget vel få igen mod FC Nordsjælland. Han beviste i hvert fald sit værd med et mål og et assist mod AGF.

Jacob Friis må undvære Ibrahim Said, der sidder ude med karantæne til kampen mod FC Nordsjælland. Derudover er Mads Lauritsen, Mads Søndergaard, Daniel Anyembe og Magnus Westergaard alle på skadeslisten.

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF.

FC Nordsjælland:
Farum-klubben kom styrtende ud af starthullerne og vandt de første fire kampe i sæsonen. Selv på den europæiske scene fejede de al modstand væk. Hvad enten modstanderne hed Partizan fra Beograd eller FCSB fra Bukarest, var det blot en formssag for de spillelystne sjællændere at ekspedere dem ud af europæisk deltagelse.

Det så kun ud til at blive endnu bedre, da de hentede Andreas Schjelderup hjem fra Benfica, hvorfor de hurtigt blev udråbt som klar førsteudfordrer til FC København i jagten på det danske guld. Men lige så store forventningerne var, lige så ringe har resultaterne været lige siden. Schjelderup har endnu ikke scoret eller assisteret, og FC Nordsjælland har ikke vundet en eneste af deres fem seneste kampe.

Heller ikke den anden hjemvendte søn, Marcus Ingvartsen, har tur i den for tiden. Han kom ellers flyvende fra start med fire mål i de første fem Superliga-kampe, men har siden blegnet totalt i takt med resten af Johannes Hoff Thorups mandskab, hvorfor han nu - fem Superliga-kampe senere – stadig ”kun” står noteret for fire mål i ligaregi. I øvrigt var den ene af de fire scoringer sat ind på et straffespark.

Senest led FCN et nederlag til ellers kriseramte OB, der gik ind til opgøret med fire nederlag på stribe. FC Nordsjælland er derfor gået fra seriøse guldkandidater til en fjerdeplads med fem point op til Brøndby, der fører rækken. Hvis Nordsjælland fortsat vil holde liv i drømmen om et dansk mesterskab, så skal der point på bordet. Og det skal starte søndag eftermiddag mod Viborg med tre af slagsen.

Oliver Antman og Mads Kristian Hansen er ude resten af efteråret med skader. Mohamed Diomande sidder ude med karantæne. Til gengæld har klubben Erik Marxen, Roger Ascone og Kaare Barslund

Karantæner:
Viborg: Ibrahim Said
FC Nordsjælland: Mohamed Diomande

Bud på startopstillinger:

Viborg (4-3-3) Lucas Lund – Srdjan Kuzmic, Zan Zalatel, Nicolas Burgy, Oliver Bundgaard – Magnus Westergaard, Jeppe Grønning, Jean Manuel Mbom – Serginho, Anosike Ementa, Isak Jensen

FC Nordsjælland (4-2-3-1) Andreas Hansen – Oliver Villadsen, Kian Hansen, Adamo Nagalo, Martin Frese – Jeppe Tverskov, Mario Dorgeles – Benjamin Nygren, Andreas Schjelderup, Ibrahim Osman – Marcus Ingvartsen

Dom:
Det er to formsvage hold uden den store selvtillid, der begge skal forsøge at få skuden vendt. FC Nordsjælland skal forsøge at hægte sig fast i kampen om de helt sjove pladser, og Viborg skal forsøge at tage afstand fra de kedelige pladser. Der er derfor uhyre vigtige point på spil, hvorfor man godt kan forvente en noget nervøs start på kampen. I sidste ende bør FC Nordsjælland vise klassen og udnytte den landsholdspause, der lige har været, hvor de har haft tid til at hvile sig efter et hårdt kampprogram. FC Nordsjælland vinder 2-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: