Foto: IMAGO
Superliga

Optakt: Viborg FF - OB

Fredag aften er der endelig Superliga på menuen igen, når Viborg og OB krydser klinger i sæsonpremieren på Energi Viborg Arena.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19:00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Viborg FF:
Sidste sæsons helt store Superliga-overraskelse Viborg har kæmpet noget mere med resultaterne i denne sæson. Aktuelt indtager midtjyderne ottendepladsen i Superligaen, hvorfra der er længere til top-seks end der er til nedrykningsstregen. Derfor må fokus også først og fremmest være på ‘bare’ at overleve.

Viborg tog tidligere på sæsonen afsked med cheftræner Jacob Friis, som hellere ville til Augsburg for at være assistent for Jess Thorup, mens Jakob Poulsen efter tre Superliga-kampe som midlertidig træner, nu er blevet ansat som permanent træner for klubben.

Vinterens transfervindue har været forholdsvis stille for Viborgs vedkommende. Alassana Jatta er skiftet til Notts County, mens Mantl, Radic og Abubakari er kommet til. Førstnævnte som direkte afløser for målmand Lucas Lund, som er ude på ubestemt tid med en skade.

Jakob Poulsen er uden Mads Lauritsen, Daniel Anyembe og Jamie Jacobs til opgøret, mens også Jakob Bonde er skadet til opgøret, da han udgik af generalprøven med et brud i hånden. 

OB:
Historien er lidt den samme for OB som den er for Viborg. Udover, at fynboerne i modsætning til midtjyderne ikke gjorde sig positivt bemærket i sidste sæson. Gæsterne indtager i skrivende stund niendepladsen to point bag Viborg, mens der blot er tre point ned til Vejle under nedrykningsstregen.

‘’De stribede fra Fyn’’ skiftede også på trænerposten i slutningen af efteråret, hvor Andreas Alm blev fyret, og roret blev midlertidigt overtaget af Søren Krogh, der ligesom sin kollega i Viborg, nu er blevet belønnet med en permanent kontrakt.

OB har fået nyt blod til spillertruppen i form af Fenger, Kjerrumgaard og Mucolli, som er vendt tilbage fra leje, mens den tidligere Horsens-spiller James Gomez er kommet til sammen med forsvarspiller Bojang og målmand Myhra. Turay, som spillede 16 kampe i efteråret med tre mål til følge er til gengæld fortid i Ådalen.

Søren Krogh må dog se bort fra to målmænd til søndagens opgør, da både Bernat og Martin Hansen ikke indgår i truppen til opgøret.

Karantæner:
Viborg FF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Mantl - Kuzmic, Zalatel, Bürgy, Bundgaard - Søndergaard, Grønning, Said - Jensen, Ementa, Serginho

OB (3-4-3): Myhra - Paulsen, Helander, Slotsager - Owusu, Al Hajj, Trybull, Mouritsen - Deedson, Kadrii, Kjerrumgaard

Dom:
Både Viborg og OB kommer fra et undervældende efterår, som har bragt dem faretruende tæt på Superligaens nedrykningsstreg.

Det altoverskyggende mål i efteråret er derfor at undgå nedrykning, og i det henseende tæller alle point. Søren Krogh har udtalt, at en stærk defensiv bliver afgørende for at holde sig oven vande, og derfor er det også tvivlsomt, hvor meget OB kommer til at satse i premieren.

Ingen af de to mandskaber har været særlig flittigt scorende hidtil i denne sæson, så der er gode chancer for en tæt og målfattig affære. Dommen lyder på 1-1.