• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Otte FC Midtjylland-fans frikendt for vold

Dog blev en række andre dømt for blandt andet slagsmål og overtrædelse af maskeringsforbuddet.

Af Oliver Okstrøm

I forbindelse med Superliga-kampen mellem FC Midtjylland og EfB 25. maj udspillede der sig bataljer, som tirsdag har været for retten i Herning, og her endte det med frifindelse til otte fans.

Det fortæller anklager Flemming Hother i et interview med TV Midtvest.

- Der var otte personer, der var tiltalt for paragraf 134a, der omhandler slagsmål eller anden grov forstyrrelse af ro og orden på et offentligt sted. Men retten mente ikke, at de skulle dømmes, lyder det fra Flemming Hother.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser desuden til tv-stationen, at selvom der var otte, som undgik straf, så gik det anderledes for en række andre. Det blev til tre domme for slagsmål, én for vold, mens flere fik bøde for at overtræde maskeringsforbuddet.

Situationen opstod i slutningen af kampen, hvor en del FCM-fans løb over mod udebaneafsnittet på siden af MCH Arena, men et stort politiopbud sørgede for, at det ikke lykkedes for dem at nå frem.

Netop derfor mener anklager Hother, at det ikke endte i et større slagsmål, som altså har sikret frifindelse for mange af fansene.

Kampen mellem FC Midtjylland og EfB var desuden sidste sæsons sidste opgør for de to hold, og her vandt esbjergenserne med 2-1, som sikrede dem bronzemedaljer.

Superliga

Mere Superliga

Fokus