• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Dansk fodbold nærmer sig slutspillet - her er overblikket over, hvad der er på spil.

Af Kenneth Jensen

Superligaen nærmer sig afslutningen på grundspillet, og dermed skal klubberne snart deles op i slutspil.

De senere år har det været en noget længere forklaring, fordi det var et lidt indviklet slutspil, men denne gang er det ret nemt at forklare.

En del klubber har noget på spil i de sidste kampe, hvor en placering i top seks jo sikrer, at man holder sig i Superligaen i næste sæson.

Her er overblikket efter 18 runder af Superligaen.

Grundspillet (22 runder)

1. FC Midtjylland 39 point 
2. Brøndby IF 37 point
3. AGF 33 point
4. FC København 31 point
5. Randers FC 27 point
6. OB 24 point
------------------------------------
7. SønderjyskE 24 point
8. AaB 22 point
9. Vejle Boldklub 21 point
10. FC Nordsjælland 19 point
11. Lyngby Boldklub 11 point
12. AC Horsens 8 point

Hvis grundspillet sluttede i dag, ville top seks altså overgå til mesterskabsspillet, mens bund seks spiller kvalifikationsspil.

Mesterskabsspillet (10 runder - totalt 32 kampe for alle hold)

1. FC Midtjylland 39 point
2. Brøndby IF 37 point
3. AGF 33 point
4. FC København 31 point
5. Randers FC 27 point
6. OB 24 point

I mesterskabsspillet mødes alle hold indbyrdes ude og hjemme. Altså spiller man 10 runder, efter man har spillet 22 i grundspillet. Den danske mester er som minimum sikret et Europa League-gruppespil, hvis Champions League vindes af et hold, der også kvalificerer sig via den hjemlige liga. Andenpladsen indtræder også i CL-kvalifikationen, men i den langt sværere League Path og allerede i 2. runde. Nummer tre indtræder i Conference League-kvalifikationen, og det samme gør vinderen af Superligaens Europa League Playoff.

I øvrigt vil pokalvinderen indtræde i 3. runde af Europa League-kvalifikationen - men vindes pokalturneringen af et top to hold, vil top to-holdet hold indtræde i CL-kvalifikationen, da den turnering rangeres højere, mens pokalvinderens plads i EL-kvalen går videre til Superligaen nummer tre, mens fire og fem i Superligaen indtræder i Conference League-kvalifikationen.

Kvalifikationsspillet (10 runder - totalt 32 kampe for alle hold)

7. SønderjyskE 24 point
8. AaB 22 point
9. Vejle Boldklub 21 point
10. FC Nordsjælland 19 point
-----------------------------------------
11. Lyngby Boldklub 11 point
12. AC Horsens 8 point

Når de 10 runder er afviklet, og alle har spillet 32 kampe, vil de to dårligste hold rykke ud af Superligaen og blive erstattet af de to bedste hold i 1. division.

Vinderen af kvalifikationsspillet får retten til at møde et hold fra mesterskabsspillet om en plads i Europa i næste sæson. Det er den kamp, der hedder Europa Playoff.

Europa Playoff

Vinderen af kvalifikationsspillet møder enten mesterskabsspillets nummer fire eller fem. Det afhænger af, om pokalturneringen vindes af et hold i top fire. Vindes det af et hold i fire, er det nummer fem, der møder vinderen af kvalifkationsspillet, og vindes pokalen af et hold uden for top fire, er det nummer fire, der møder kvalifikationsspillets vinder.

Pokalvinderen

Vinderen af årets pokalturnering indtræder i playoffrunden i Europa League-kvalifikationen og er altså sikker på at komme i et gruppespil - som minimum Conference League. Vindes den af et hold, der ender i top to i Superligaen, går pokalvinderpladsen i Europa videre til Superligaens nummer tre, fordi CL-kvalifikationsdeltagelse er rangeret højere. Vindes turneringen af et af Superligaens top fire-hold, kommer nummer Superligaens nummer fem med i Conference League-kvalifikationen.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus