• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Overraskende Superliga-transfer: Kæresten var først med beskeden

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Den samme trummerum og de samme øvelser uge efter uge. Kian Hansen trængte til ny luft efter sine år i FC Midtjylland.

Af Torsten Kjems Hansen

For en måned siden ramte en transferbombe af de større i den danske Superliga. FC Midtjyllands stamspiller og lederskikkelse i det centrale forsvar Kian Hansen - manden med de frygtede lange indkast - skiftede med øjeblikkelig virkning fra FC Midtjylland til FC Nordsjælland.

Nogle af de overraskende elementer omkring skiftet var, at der slet ingen rygter havde været forud, og så det faktum, at skiftet fra en oplagt guldkandidat til en knap så oplagt, må betegnes som et skridt ned til en klub, der sjældent betaler penge for spillere til deres førsteholdstrup og da slet ikke for mænd på den forkerte side af de 30.

Men for Kian Hansen var FC Nordsjælland en oplagt ny arbejdsgiver, da muligheden bød sig.

- Jeg tror, at jeg første gang hørte om FC Nordsjællands interesse 10 dage før, det faldt på plads. Jeg var med Midtjylland på træningslejr i Polen, men min kæreste mødte min agent et eller andet sted i Lyngby. Han sagde så: " Vi har lige været i Farum, og de er interesseret i Kian." Jeg fik det først at vide fra min kæreste, men det ved min agent ikke, siger Kian Hansen med et smil til Tipsbladet Print, der er på gaden i dag. 

- Mange ville nok kigge på tabellen og så sige, at det er et skridt ned at tage til Nordsjælland, men jeg trængte til nogle nye udfordringer og nye øjne til at se på mig. Selv om man er 30, kan man stadig udvikle sig på mange punkter. Jeg tror, jeg trængte til ny, frisk inspiration. Og der er i hvert fald frisk inspiration herovre hver dag. Tingene bliver gjort på en fed og anderledes måde. Man er meget mere involveret. Det kan godt være, ens mening ikke bliver den endelige, og det er stadig træneren, der bestemmer, men man har en del at skulle have sagt, og det kan jeg godt lide.

- Jeg har været fire-fem år i det samme trummerum, de samme øvelser, den samme hverdag. Min tid i FC Midtjylland var helt fantastisk, men nogle gange er det fint at komme ud af sin comfort zone. Jeg tror nærmest ikke, jeg har haft den samme øvelse ude på træningsbanen, hvorimod jeg i Midtjylland kunne skemalægge ugen og vide, hvad vi skulle lave. Jeg har ikke noget imod Midtjylland som hold eller sted. Men der var for mange positive ting, som trak, til at jeg kunne sige nej til Nordsjælland,siger Kian Hansen.

Tipsbladet har mødt Kian Hansen til en snak om ambitioner, udfordringer og flere årsager til, at det for de fleste meget overraskende skifte faldt på plads tilbage i juli måned. 

Læs hele det store interview med FC Nordsjællands nye forsvarsgeneral i Tipsbladet Print. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus