• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Overtog trommeslager fra AGF-træners dårlige heavyband

Foto: Getty Images

David Nielsen var både sanger og guitarist i et heavy-band - men så gik der fodbold i den, og Michael Møller kom forbi.

Af Torsten Kjems Hansen

Vi er nødt til at starte denne artikel med at få styr på en myte, der for nogle år siden suste rundt på internettet: 

”I starten af 90’erne var David Nielsen en kort overgang forsanger i rockbandet Concrete Puppet Frog, som senere blev til moi Caprice,” stod der på den nuværende AGF-træners danske Wikipedia-profil, og det var en sjov tanke at lege med – David Nielsens dybe stemme, der sang de høje noter i smukke, drømmende indiepopnumre som ”To the Light-house” og ”Drama Queen”; et par af moi Capri-ces radiohits fra nullerne.

David Nielsen har selv afvist påstanden, og den findes ikke længere på hans Wikipedia-side, men en undren lurer stadig. For Nielsen og moi Caprice har begge oprindelse i det nord-ligste Jylland, og fodboldmanden og musikerne har nogenlunde samme alder.

Så er der en for-bindelse?

Michael Møller, ham der rent faktisk er forsanger i moi Caprice, må være den rigtige mand at spørge.

- Det er ikke helt farfetched. David Nielsen havde et heavyband i Skagen – jeg tror, det hed The Overlords. Da jeg mødte Christian, som jeg dannede moi Caprice sammen med, spillede han sammen med David Nielsen. Så vidt jeg kan huske, spillede de noget helt håbløst dårlig heavymusik.

- På det tidspunkt ville jeg vildt gerne være med i et band, for det havde jeg drømt om, siden jeg begyndte at skrive sange, og fordi David Nielsen ville til at koncentrere sig om fodbold, ville han ikke spille heavy længere, og så var der tale om, at jeg skulle være ny forsanger i det band. Men vi blev enige om at lave et nyt band, fordi vi også hellere ville spille noget andet musik. Så det er simpelthen, fordi jeg overtog hans trommeslager, fortæller 42-årige Michael Møller til Tipsbladet.

- Jeg kan huske, at jeg mødte David Nielsen én gang, hvor han sådan lidt henkastet sagde, at han ville satse på en fodboldkarriere.

- ”Good luck,” tænkte jeg.

- Det kommer helt sikkert ikke til at lykkes, det der. Det må man jo sige, at det gjorde. Men han sang og spillede guitar i det heavyband. De havde nogle dårlige demoer, jeg lyttede til. På et tidspunkt kan du prøve at få fat i David Nielsen. Et eller andet sted må der ligge en heavy metal-artikel og vente,” foreslår Michael Møller.

En artikel om David Nielsens fortid som heavy-sanger i Skagen? Det er bestemt ikke nogen dum ide. Men denne historie handler ikke om en fodboldtræners forhold til musik, men om en musikers forhold til fodbold. Nemlig Michael Møllers.

Og det kan du læse meget mere om i dagens udgave af Tipsbladet - få det sammen med Ekstra Bladet.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:UEFA: Sådan vælges Champions og Europa League-holdene ved aflyste ligaer

Læs også:Silkeborg-back vil forlænge sin kontrakt

Læs også:Medie: Superliga-start diskuteres på møde fredag

Læs også:Officielt: FC Midtjylland har historisk stort hovedsponsorat på plads