Video : Tipsbladet
Superliga

Pas på, Brøndby: Har aldrig set så meget talent

Han har spillet med en række stærke angribere i udlandet, men Sverrir Ingi Ingason har ikke før set magen til den gruppe offensive spillere, FCM stiller til start med i foråret.

Ikast (Tipsbladet): Lørdag tager FC Midtjylland turen til København for at blive klar til søndagens topopgør mod Brøndby IF.

Det er nummer to i rækken, der tager mod FC Midtjyllands dukse, og der kommer stort fokus på hjemmeholdet med den nye profil Filip Bundgaard, købt i Randers FC for hele 22,5 millioner kroner på transfer-deadline for 16 dage siden.

Men FC Midtjylland har også deres at skyde med i søndagens topbrag.

Midtjyderne har scoret 34 mål i efteråret, to per kamp, hvilket matcher FC København og er ét mål mere end Brøndby IF, og der er mere i vente søndag, i foråret og ikke mindst i de unge offensivspilleres karrierer, vurderer deres erfarne holdkammerat Sverrir Ingi Ingason, der til daglig har fornøjelsen med at holde styr på de unge målscorere og gennembrudsspillere til træning.

- Franculino har overrasket mig meget. Han har den her naturlige evne til at score mål og til at få bolden raget til sig eller finde de positioner, hvor han kan få den, siger Sverrir Ingi Ingason til Tipsbladet.

- Cho har været en topspiller for sit landshold, men han har også imponeret mig her i klubben, ikke kun med hans kvalitet som angriber men også med hans indstilling og at han altid giver alt for holdet.

- Brynhildsen kæmpede lidt med skader i begyndelsen men har gjort det godt og har spillet både på kanten og i angrebet for os. Jeg husker ham også fra Norge som en fantastisk spiller, siger Sverrir Ingi Ingason.

- Aral er på vej tilbage og er så enormt talentfuld, og Dario har i glimt vist, hvor meget han kan. Vi har masser af muligheder, vi har spillere med meget store individuelle kvalitter, kvaliteter der kan vinde kampene for os. Og det er noget, der booster os som gruppe og giver ekstra tro på, at vi kan vinde kampene.

Islændingen har spillet med en række dygtige offensive folk på landsholdet og i PAOK og Rostov, og der er masser af gods i de nuværende holdkammerater sammenlignet med, hvem den 30-årige midtstopper har været på hold med tidligere i karrieren.

- De er en gruppe dygtige spillere, men de er også ydmyge og lærevillige. Jeg har ikke før spillet på et hold, hvor spillerne var så talentfulde og dygtige set i forhold til deres alder. De er alle så unge, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hver af dem får en stor karriere, hvor de om nogle år spiller i en klub i en af de største ligaer, siger Sverrir Ingi Ingason.

Skal holde momentum
Søndag spiller FC Midtjylland for førstepladsen i Brøndby, og det midtjyske tophold bliver testet maksimalt i de første uger med kampe mod AGF og FC København efter søndagens topkamp.

Flere af Ingasons holdkammerater har ikke prøvet at tabe i Superligaen endnu, fordi de kom til klubben lige omkring transferdeadline og dermed ikke var med til FCM's tre liganederlag i sommer, og det behøver virkelig ikke ændre sig foreløbig, hvis islændingen får sin vilje.

- Det er jo de her kampe, vi gerne vil spille. Et fyldt stadion med en stor atmosfære. Vi skal være os selv, vi skal ind at konkurrere, og vi skal have modet til at holde på bolden. Men vi skal også have respekt for, at vi spiller mod en dygtig modstander med gode spillere, så jeg forventer en meget kompetitiv kamp, siger Sverrir Ingi Ingason.

- Vi har også vores egne våben og vores egen stil, så vi kan bestemt tage dertil og hente et resultat. Vi har mange gode folk, især oppe foran, så vi har gode muligheder for at komme godt i gang.

- Vi er svære at spille mod. Vi har offensive folk, der er dygtige til at spille mellem linjerne, vi har gode angribere, vi kan spille på. Og så har vi jo en række spillere med stor erfaring fra landshold og fra tidligere klubber, og det er os, der skal taget fat i de unge og lede dem lidt på vej.

- Vi skal gøre så meget, vi overhovedet kan, for at bevare vores gode momentum. Vi havde jo ikke lyst til at gå på vinterpause efter alle vores gode resultater, og vi skal strække os langt for at holde den gode stime kørende. Hvis man først mister det momentum, vi har lige nu, kan det nogle gange være svært at få tilbage, så vi skal gøre meget for at beholde det.

Skal tro på mesterskabet
Ingason vandt et enkelt mesterskab med PAOK, og efter et halvt år i FC Midtjylland er islændingen ikke et sekund i tvivl om, at truppen er god nok til at vinde guldet til maj, på trods af at FC København er favorit.

- Vi ligger nummer et og er 15 kampe fra at blive mestre. Vi skal tro på os selv og gøre absolut alt, vi kan, for at blive på førstepladsen.

- Der er så meget godt, der vil komme ud af et mesterskabet. Det vil være fantastisk at løfte trofæet, men det fører også flere gode ting med sig. Vi får muligheden for at komme i Champions League, og selvom vi selvfølgelig fokuserer på kampene lige foran os, har der været så meget godt for os at komme tilbage til efter vinterpausen, siger Sverrir Ingi Ingason.

FC Midtjylland vandt mesterskaberne i 2015, 2018 og 2020.

Tipsbladet har mødt Brøndbys medejer Jan Bech Andersen til et stort interview om Brøndbys position og muligheder. Se interviewet og læs med her.