Superliga Mads Bye Marboe

"PC" om transfers: Vi ville have noget vildt

Foto: Getty Images

Peter "PC" Christiansen sætter ord på FC Københavns transferstrategi.

Af Mads Bye Marboe

Der er sket meget i FC København, siden Jess Thorup blev gjort til cheftræner i klubben.

Ikke mindst har spillestilen ændret sig undervejs, og især i sæsonens sidste tre kampe kom hovedstadsklubben med et udtryk, der var noget anderledes end tidligere. Der var mere dynamik og tempo, og det viste sig at være en succes.

Det har sat tanker i gang hos sportschef Peter "PC" Christiansen, der imidlertid forklarer, at det hele tiden har været planen at krydre truppens boldfaste spillere med "noget mere vildt."

- Altså ja. Det var egentlig også noget af det, vi ville sikre i de vinduer, vi har været igennem. Nogle af de spillere, der kan kategoriseres som vores bedste spillere - en Falk med kuglen og andre - skulle mikses med noget andet, med noget mere vildt, med noget mere tempobaseret fodbold, siger han til Discovery+.

- Det synes jeg, vi måske er ved at finde nu. Men det, vi så også finder undervejs, er, at inde i midten af banen på modstanderens halvdel har vi sindssygt dygtige spillere. En Pep Biel, en Hákon Haraldsson her til sidst, Ísak (Jóhannesson). Viktor Claesson, der spiller meget langt inde fra siden.

- Så der sker noget undervejs, og det er jo også tilladt at ændre idé og tanke undervejs, hvis man kan se, at der er noget, der fungerer. Det er også det, der lidt er sket.

Selvom sæsonen lige er sluttet, sættes FCK allerede i forbindelse med en ny spiller. Læs mere HER.