Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

PC stikker til FCN: Imponerende salg til Molenbeek

Ernest Nuamah er blevet solgt til Molenbeek for at blive lejet videre til Olympique Lyon. Den finte taler Peter Christiansen nu om.

Superligaens dyreste salg står FC Nordsjælland bag, da klubben denne sommer har solgt Ernest Nuamah for et beløb, der lander på 195 millioner kroner og med muligheden for at stige til 225.

Men det var bare ikke til Olympique Lyon, som mange ellers troede, men Lyon-ejerens belgiske klub, Molenbeek. For Lyon er presset i forhold til financial fair play, så i stedet har klubben "lejet" Ernest Nuamah i Molenbeek.

Den finte lader Peter Christiansen, sportsdirektør i FC København, til at drille FC Nordsjælland med.

I et interview med Ekstra Bladet siger han i hvert fald om aftalen.

- Jeg synes, det er flot at kunne sælge en spiller til så mange penge til Molenbeek. Det er egentlig det, jeg synes, der er mest interessant ved den handel.

- Det er et flot salg, men det undrer mig, at en af Superligaens største salgsemner går til Molenbeek. Men det får vi vel svaret på en dag, hvordan det kunne lade sig gøre, siger Peter Christiansen til Ekstra Bladet.

"PC" får derefter spørgsmålet, hvad han tænker om denne finte.

- Der er jo et eller andet i det der, som jeg ikke skal forholde mig til. Det spørgsmål skal stilles et andet sted. Men det klæder Superligaen, når vi sælger spillere til de store klubber. Altså til de rigtige ligaer og til de største klubber, siger han.

Tipsbladet har tidligere forsøgt at få en kommentar fra FCN om aftalen med Molenbeek, men indtil videre uden held.

Interessant er det, at Molenbeek intet sted på sin hjemmeside eller på de sociale medier har meldt noget som helst ud om, at klubben har købt en af Europas mest spændende offensivspillere i det 19-årige ghanesiske stjerneskud fra FC Nordsjælland.

Med andre ord er Lyons køb af Ernest Nuamah ene og alene for at omgå reglerne om financial fair play. En finte, som også er blevet kritiseret af de danske eksperter Kenneth Cortsen og Stanis Elsborg, der har talt med Jyllands-Posten.

De to har ikke rettet kritikken mod FC Nordsjælland, men i stedet mod Lyon og det faktum, at flerklubsejere som John Textor kan omgå reglerne på denne måde.

Også i Belgien har der været kritik af aftalen - det er sportsøkonom Thomas Peeters, der har udtalt sig og kaldt flerklubsejere for et problem.

Tipsbladets chefredaktør har også tordnet og kaldt transferens konstruktion for "på kanten af loven". 

Den såkaldte bridge transfer har fået EU-parlamentarikeren Niels Fuglsang (S) til at opfordre EU-Kommissionen til at indføre en regulering på området. Læs mere om det her.