• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Peter Ankersens drøm blev opfyldt i 11. time: Det ser jo lidt dumt ud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Ankersen kom af sted til udlandet i noget nær sidste time af sommerens transfervindue. Den tidligere FCK'er har fundet sig godt til rette i Genoa.

Af Ole Hoffskov

Det var hele tiden planen, at FC København skulle sælge Peter Ankersen i sommerens transfervindue, og det lykkedes at få en aftale i stand med Serie A-klubben Genoa, men de sidste stempler blev først sat få timer før midnat på transferdeadlinedag den 2. september.

At det skulle tage så lang tid, havde de færreste regnet med, og det havde Peter Ankersen heller ikke selv, men som sommeren forløb, var det vigtigt at have is i maven.

- Vi havde en masse andre alternativer, og der var nogle klubber, der var værd at vente på. Det var ikke kun Genoa, men også nogle meget større klubber. Jeg var ikke for alvor nervøs, men det ser jo lidt dumt ud, når man skifter fem i tolv. Heldigvis lykkedes jeg med det, jeg ville, siger Peter Ankersen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg fik løbende tilbud, men ikke noget interessant, og derfor har vi ventet og ventet. 

Ventetiden var som nævnt ovre lidt i midnat den 2. september, da Peter Ankersen underskrev en aftale med danskerglade Genoa. Her er højrebacken blandt andre holdkammerat med landsholdskollegaerne Lukas Lerager og Lasse Schöne.

Læs også:Danskertrio er kommet skidt fra start: Træneren i farezonen i Genoa

Det var Ankersens førsteprioritet, der gik hjem.

- Jeg er faldet godt til, og det har været skønt. Vi har fået trænet en hel del, og jeg er faldet godt ind i det sammen med min kæreste.

- Det tiltalte mig meget at prøve mig af i Italien, det har jeg altid haft en stor forkærlighed for. Hele pakken tiltalte mig, og det var nok også derfor, at det trak lidt ud, for det var det, vi ville. Jeg er glad for, at det hele faldt på plads inden midnat. Italien var klart værd at vente på, lyder det fra Peter Ankersen.

Fordi det var planen, at Ankersen skulle sælges, kom backen slet ikke i kamp for FC København inden skiftet til Genoa, og dermed tog han til støvlelandet helt ude af kampform. Danskeren har i denne sæson spillet to kampe for Serie A-klubben, og det går den rigtige vej.

- Jeg har holdt mig i god form via træningen i FCK, men det er klart, at man lige skal ind i alle tingene i Italien. Jeg synes, jeg er kommet godt efter det og har haft nogle gode træningspas. Nu begynder tingene at sidde der, og så vil jeg gerne til at spille mere, men det er jo op til træneren. Jeg føler mig i hvert fald fit, siger han.

Læs også:Bartolec er slet ikke i tvivl: FC København er bedst i Skandinavien

Det er tredje gang i karrieren, at Peter Ankersen prøver lykken i udlandet. Som 22-årig skiftede han til Rosenborg, men vendte hjem til Esbjerg fB efter bare seks måneder. To år senere gik turen til Østrig og Red Bull Salzburg, men efter halvandet år var han i Danmark igen som FCK-spiller. 

Tredje gang er som bekendt lykkens gang, og det stoler Peter Ankersen på.

- På en eller anden måde føler jeg mig bedre rustet. Min første gang var for tidligt, og tiden i Salzburg var præget af mange forskellige ting. Jeg synes helt klart, at jeg står bedst rustet denne gang – også i forhold til, at jeg har min kæreste med osv. Det hele spiller, fastslår Ankersen.

Den 29-årige landsholdsspiller har fået en to-årig aftale med Genoa. Aftalen indeholder en option på yderligere et år. 

Læs også:Avis: Så meget tjener danskerne i Serie A

Læs også:Ankersen-agent: Vi ventede på en af de største klubber i Europa

Læs også:Solbakken varsler underskud: Vi kan ikke blive ved med at levere store salg

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus