Video : Tipsbladet
Superliga

Mere end 500 mennesker får adgang til pokalfinalen

Pokalfinalen mellem Sønderjyske og AaB 1. juli indgår i tilskuerforsøg og må have over 500 tilskuere.

Fans af Sønderjyske og AaB har endnu mere grund til at glæde sig til næste uges pokalfinale.

Dysten om sæsonens første titel i dansk fodbold bliver nemlig også en del af det tilskuerforsøg, hvor der må afvikles kampe med mere end 500 personer på stadion. Det oplyser Kulturministeriet og Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Det er et politisk flertal, der har sørget for mere opbakning på lægterne til finalen, der spilles onsdag på Blue Water Arena i Esbjerg.

Det vides ikke, hvor mange tilskuere der får lov til at se pokalfinalen. Det vil Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne fastlægge i løbet af de kommende dage.

Uanset antal vil billetterne blive fordelt ligeligt mellem fans af de to superligaklubber.

Læs også:Sønderjyske-anfører: Skænker ikke pokalfinalen en tanke

Hen over den seneste spillerunde i Superligaen blev der spillet tre kampe som en del af tilskuerforsøget. Opgørene Horsens-Randers, Brøndby-FCK og Lyngby-OB havde henholdsvis 700, 3000 og 875 tilskuere.

Ligesom i de tre forsøgskampe skal der i pokalfinalen være to meter mellem hver tilskuer, og alle tilskuere skal sidde ned.

Nyheden om at udvide forsøget, så det også gælder pokalfinalen, vækker stor glæde i både DBU og hos Divisionsforeningen, der begge anser første del af tilskuerforsøget for at være vellykket.

- Pokalfinalen er og bliver en fejring af dansk fodbold. Derfor er det godt for klubberne, spillerne og fansene, at de i disse coronatider i højere grad kan opleve kampene sammen.

- Tak til regeringen og Folketingets partier for at gøre det muligt, siger DBU-direktør Jakob Jensen.

Læs også:AaB-midt: Pokalsejr blåstempler ikke nødvendigvis vores sæson

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, supplerer:

- Vi er rigtig glade for at få mulighed for flere fodboldfans til finalen i Sydbank Pokalen. Vi ved endnu ikke, hvor mange fans det bliver, men det fastlægger vi i løbet af de kommende dage i samarbejde med myndighederne.

- Uanset hvad ser vi frem til en festlig finale i Esbjerg, siger Claus Thomsen.

Pokalfinalen spilles normalt i Parken i København, men da nationalstadionet skulle have været EM-vært i 2020, blev finalen flyttet til Esbjerg.

/ritzau/

Læs også:AaB vil vende dårlig form inden pokalfinalen

Læs også:Superliga powerranking: AGF i top, ros til Brøndby og fjerdeplads til FCM

Læs også:Efter trænerrokade: AaB-boss freder Jacob Friis