Foto: Getty Images
Superliga

Politiet har fået fire klager efter derby-kamp

Nu skal Den Uafhængige Politiklagemyndighed kigge på, hvad der skete efter FCK-Brøndby-kampen.

Der opstod ubehagelige scener udenfor stadion efter FC Københavns kamp mod Brøndby i Parken 12. november, hvor politiet og kom i nærkontakt med nogle tilskuere. Det har nu medført, at der er indsendt fire klager til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Det oplyser TV 2 på baggrund af en aktindsigt. 

Blandt andet blev der på flere videoer situationer, hvor politiet og fans stødte sammen, og her kunne man se en civil betjent slå seks gange med en knippel, hvorefter han blev trukket tilbage af to kollegaer.

I en skriftlig udtalelse fra Peter Dahl, der er chef for beredskabet i Københavns Politi, kommenteret de fire klager til førnævnte tv-station. Her fortæller han, at det er fint, at DUP får muligheden for at undersøge sagerne, der er kommet i forbindelse med derbyet.

- Tilliden til os som politi er fuldstændig afgørende for, at vi kan udføre vores arbejde med at sikre trygheden for alle borgere i samfundet, og som jeg har sagt flere gange, så kan man altid klage direkte til DUP, hvis man mener, at politiet har overskredet sine magtbeføjelser, fortæller Peter Dahl.

Endvidere fortæller han, at man nu er nødt til at lade DUP gøre sit arbejde af hensyn og respekt af både medarbejdere og de borgere, der har klaget.

Kampen mellem FCK og Brøndby endte 0-0.

Tidligere har Dahl fortalt om, at man godt ved, hvem den nævnte betjent er. Læs mere om det her.