• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Priske om skiftet fra assistent til cheftræner: Hårdt i nogle perioder

Foto: Getty Images

Det har været fedt for Brian Priske at blive cheftræner i FCM, fastslår han, men nævner også, at det kan være svært.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjyllands danske mestre startede i den seneste sæson ud med at have Kenneth Andersen som cheftræner, der lige havde sikret dem klubbens første pokaltitel sæsonen før. Det varede dog otte kampe - inklusiv to mod Rangers - inden han trak stikket og blev træner på FCM's akademi igen.

Derfor blev Brian Priske i første omgang udnævnt som midlertidig cheftræner, som senere blev til en permanent stilling for den forhenværende assistent. Dermed blev et mål, som den tidligere landsholdsback opfyldt, fortæller han i et interview på FC Midtjyllands officielle hjemmeside.

Læs også:Priske om assistenttræner: Han har cheftræner-potentiale

- Det var det, som var målet i det sidste stykke tid. At nå derhen hvor jeg selv kunne sætte det præg på holdet, som jeg selvfølgelig havde nogle tanker omkring sammen med resten af staben og klubben generelt, siger han og fortsætter:

- Det har været fedt, men det har også været hårdt i nogle perioder. Men jeg har hele tiden haft nogle gode mennesker omkring mig. Bak og Co har været outstanding hele vejen igennem, og de har været med til at gøre den overgang relativt smertefri, lyder det fra Brian Priske.

Læs også:Sådan stemte trænerne til Forårets Profil

Han glæder sig desuden også over, at man hurtigt kunne se, hvordan spillerne tog formationsskiftet fra 3-5-2 til 4-2-3-1 til sig så hurtigt, ligesom resultaterne blev ved med at være positive for midtjyderne.

FC Midtjylland endte med at sikre sig mesterskabet, da der stadig manglede at blive spillet fire kampe, da de slog FCK med 3-1 på hjemmebane. FCM gik derefter ned i tempo, men endte alligevel med et forspring på 14 point ned til andenpladsen.

Brian Priske har efter sin aktive karriere ikke kun været i FCM. Det blev også til et ophold i FC København, hvor han var assistenttræner for Ståle Solbakken.

Læs også:Superliga-trænernes pointsnit: Priske i udbrud i toppen

Læs også:Blog: Henriksen reddede Horsens - bider en anden Superliga-klub på nu?

Læs også:FC Midtjylland drømmer om Champions League: Vi står bedre rustet

Superliga

Mere Superliga

Fokus