Foto: Getty Images
Superliga

Rapport roser FC Midtjylland til skyerne: Topper i Europa

FC Midtjylland har beviseligt skabt store resultater med deres akademi.

FC Midtjyllands akademi har igennem årene udviklet spillere, som har kunne skabe store resultater i Youth League, vundet mesterskaber med FC Midtjylland, og så er det også blevet til landsholdsspillere fra ungdomsafdelingen i Ikast.

Det er også noget, som klubben kan læse i en rapport, som de har bestilt hos TSA Professional, skriver klubben på dens officielle hjemmeside.

Læs også:FC Midtjylland henter Michael Silberbauer hjem til Danmark

Her kan de blandt andet kunne se, at de har det højeste pointsnit i Youth League, som svarer til ungdommens Champions League, med 2,24 point pr kamp efter 24 kampe. Derudover har akadeiet også produceret spillere til Champions League, som ingen anden dansk klub i sidste sæson.

Det drejede sig om Simon Kjær, Rasmus Nissen, Paul Onuachu og Joachim Andersen, som spillede 1198 minutters fodbold i den fineste europæiske klubturnering i sidste sæson. Det er noget, som glæder FCM's akademi-chef Flemming Broe.

Læs også:FC Midtjylland forsøgte at hente en meget ung Mike Jensen

- Vi vil jo udvikle spillere på det individuelle niveau. Ikke bare spillere til udlandet men spillere til det øverste niveau i udlandet. Og det er de fire spillere jo udtryk for, lyder det fra Flemming Broe.

Han kan desuden fortælle, at akademiet er blevet ganske internationalt i de seneste år, hvor man efter U16 henter europæiske spillere ind, og efter U18 er det spillere fra andre verdensdele, som blandt andet tæller Afrika.

Endvidere topper både U17- og U19-holdet set over de seneste ti år begge sammenlignet med de øvrige danske klubber, viser rapporten.

Læs også:22 mål i 22 kampe: FC Midtjylland skriver kontrakt med 15-årig angriber

Læs også:FC Midtjylland har tre målfarlige spillere på vej

Læs også:Claus Steinlein: Selv Manchester United og Barcelona misunder os