Video : Tipsbladet
Premier League

PL-klub er rasende: Vil have udleveret optagelser

Nottingham Forest beskylder dommer for at være fan af rival og vil have dommerkommunikation offentliggjort.

Premier League-klubben Nottingham Forest er gået til frontalangreb på det engelske dommerforbund PGMOL.

Mandag forlanger klubben, at PGMOL frigiver lydoptagelser fra dommernes kommunikation i tre bestemte episoder af søndagens kamp mod Everton.

Det oplyser klubben blandt andet på platformen X.

Nottingham Forest mener at vide, at kampens VAR-dommer, Stuart Attwell, er fan af Luton, som er en af klubbens rivaler i bundstriden.

Det havde klubben inden kampen oplyst PGMOL for at få ham fjernet fra rollen som VAR-dommer, skriver klubben på X. Attwell blev dog ikke fjernet.

Da opgøret blev skudt i gang søndag, følte Nottingham Forest sig snydt for tre straffespark, og derfor vil klubben nu have offentliggjort, hvordan dommerne kommunikerede i situationerne.

- Vi advokerer for, at det brede fodboldfællesskab og tilhængere skal have adgang til lyden og transskriptionen for fuld gennemsigtighed, hvilket sikrer, at integriteten af vores sport opretholdes, lyder det fra Nottingham Forest.

De meget direkte udmeldinger fra Nottingham Forest bliver mødt med skuffelse hos Premier League, mens Det Engelske Fodboldforbund (FA) har bedt om en forklaring fra klubben.

- Premier League var ekstremt skuffet over at læse kommentarerne fra Nottingham Forest på sociale medier i går (søndag, red.) efter kampen mod Everton, skriver Premier League på X.

- Vi noterer os, at FA har bekræftet, at man vil undersøge klubbens udmelding. Det er aldrig passende at sætte spørgsmålstegn ved dommerens integritet, og karakteren af kommentarerne betyder, at Premier League også vil undersøge sagen i henhold til ligaens regler, lyder det.

Nottingham Forest har flere gange i sæsonen langet ud efter dommere.

Klubben har tidligere på året ansat den tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg som såkaldt dommeranalytiker. Han har kaldt dommerpræstationen i søndagens kamp for en joke.

Nottingham Forest peger på tre helt konkrete episoder, hvorfra man vil have dommerkommunikationen offentliggjort.

I to af episoderne bliver en Nottingham Forest-spiller tacklet af Evertons Ashley Young. I den sidste episode har Ashley Young ifølge Nottingham Forest hånd på bolden i feltet.

/ritzau/