• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rasmus Ankersen vil samle FC Midtjylland og Brentfords rekruttering

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Ankersen fastslår, at det vil give mening at samle FC Midtjylland og Brentfords rekruttering ét sted. Han fortæller samtidig, at FCM muligvis vil gå efter at hente flere unge spillere fra England.

Af Ole Hoffskov

Den engelske rigmand Matthew Benham har ejerskab over både Brentford FC og FC Midtjylland, og begge klubber har udviklet sig markant i en positiv retning, efter at Smartodds-millionæren begyndte at investere sine penge.

I ejerkredsen kigges der hele tiden på, hvordan man kan optimere samarbejdet på tværs af landegrænser, og en vigtig brik i puslespillet er den fremtidige ageren på transfermarkedet.

På det punkt kan samarbejdet mellem FC Midtjylland, Brentford FC og Smartodds blive tættere i de kommende år.

- Vi vil gerne centralisere vores rekruttering mere og mere, både fordi det giver nogle omkostningsbesparelser, og fordi det giver mening at samle ekspertisen og markedsintelligensen ét sted, siger Rasmus Ankersen, der er bestyrelsesformand i FC Midtjylland og sportsdirektør i Brentford FC, til Tipsbladet og tilføjer:

Læs også:Brentford og FC Midtjylland kunne have fået en søsterklub i Norge

- Det kunne for eksempel være, at den interne rekrutteringsafdeling i FC Midtjylland bliver mere fokuseret på det skandinaviske marked til fordel for både Brentford og FCM, mens at det rekrutteringsteam, der sidder i London, fokuserer mere på andre markeder på vegne af begge klubber.

Han fastslår, at man i fremtiden meget vel kan se en række engelske spillere komme til FC Midtjylland.

- Hvis FC Midtjylland skal rekruttere engelske spillere, bliver det de helt unge spillere, vi går efter. Vi tror blandt andet på, at der er en mulighed for os i England for at hente nogle af de rigtig dygtige unge engelske talenter, der ikke kan komme ind på førsteholdet i de store klubber, og det noget, vi er begyndt at kigge lidt på, siger Ankersen.

Kunne man forestille sig, at en fremtidig Ollie Watkins eller Neal Maupay, to spillere, I har solgt for trecifrede millionbeløb til Premier League, kom til FC Midtjylland i stedet for Brentford?

Læs også:FCM-formand: Europæisk gennembrud er et hold kæft-bolche til dem fra øen

- Hvis FC Midtjylland er regelmæssigt i europæisk gruppespil, er det ikke umuligt at forestille sig, at vi vil kunne hente spillere som Ollie og Neal på det sted i deres karrierer, hvor de var, da Brentford hentede dem, lyder det fra Ankersen.

Du kan læse et stort interview med Rasmus Ankersen i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I Tipsbladet får du også et længere interview med Brøndbys Andreas Bruus, et interview med den tidligere Newcastle-dansker Bjørn Kristensen - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Fra fusions-klub til Champions League-klub: Tag med på FCM's rejse

Læs også:Opbrud i Europa: FCM-boss er positivt stemt over for ny turnering

Læs også:Claus Steinlein om fyret Solbakken: Jeg savnede ham allerede til frokost

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus