• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Brentford og FC Midtjylland kunne have fået en søsterklub i Norge

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Smartodds-stifteren Matthew Benham har lige nu ejerskab over Brentford FC og FC Midtjylland. Norske Stabæk var i spil til at blive den tredje i søskendeflokken, erfarer Tipsbladet.

Af Ole Hoffskov

Smartodds-stifteren Matthew Benham købte i 2012 Brentford FC, og to år senere fik den engelske klub et nyt medlem af familien, da rigmanden også erhvervede sig FC Midtjylland.

Både Brentford FC og FC Midtjylland har via Smartodds adgang til nogle helt unikke data, og Matthew Benham har kunnet se sine klubber i England og Danmark tage opsigtsvækkende skridt mod toppen. 

Undervejs har Matthew Benham og konstellationen FC Midtjylland, Brentford FC og Smartodds gjort sig meget konkrete tanker om at udvide butikken yderligere.  

Ifølge Tipsbladets oplysninger var den norske klub Stabæk på tegnebrættet. Stabæk, hvor den nuværende AaB-sportschef Inge André Olsen var sportschef fra 2011 indtil april i år, har flere gange haft økonomiske problemer.

Rasmus Ankersen, der er bestyrelsesformand i FC Midtjylland og sportsdirektør i Brentford FC, vil ikke bekræfte oplysningerne om Stabæk, men han medgiver, at det har været på tale at udvide familien.

- Matthew har ikke budt på andre klubber, og lige nu er der ingen planer om at tilføje flere klubber til porteføljen, siger Rasmus Ankersen til Tipsbladet og tilføjer:

- Vi kiggede på forskellige klubber, og vi var også tæt på et par stykker, men vi gjorde det ikke i sidste ende, fordi vi ikke følte, at vi havde ledelsesressourcerne til fuldt ud at kunne eksekvere den krævende opgave, som det nu engang er at drive en fodboldklub, specielt når man i forvejen har nok at gøre med at holde styr på to andre klubber.

- Vi kiggede på flere klubber både i og uden for Skandinavien, men vi var aldrig tæt på at trykke på knappen.

Rasmus Ankersen bedyrer samtidig, at Matthew Benham heller aldrig har været tæt på at sælge FC Midtjylland, og at han heller ikke har intentioner om det i fremtiden. 

Du kan læse et stort interview med Rasmus Ankersen i Tipsbladet, som er på gaden i morgen, fredag. I Tipsbladet får du også et længere interview med Brøndbys Andreas Bruus, en stille fodboldsnak med den tidligere Newcastle-dansker Bjørn Kristensen - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Claus Steinlein om fyret Solbakken: Jeg savnede ham allerede til frokost

Læs også:Claus Steinlein: Selv Manchester United og Barcelona misunder os

Læs også:Intet videresalg: FC Midtjylland vil undersøge Sørloth-transfer

Læs også:FCM-træner efter røvfuld: De kommer til at gå langt i turneringen

Læs også:Karakterer: FC Midtjylland mødte overmagten i CL-debut

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus