• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn & Troels Bager Thøgersen

Intet videresalg: FC Midtjylland vil undersøge Sørloth-transfer

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Midtjylland vil se nærmere på, om Alexander Sørloths skifte til RB Leipzig er foregået efter bogen. Det kan gøre en forskel på flere millioner kroner for de danske mestre, hvis de får udbetalt en videresalgsklausul.

Af Anders Dehn & Troels Bager Thøgersen

Mens transfervinduet endnu var åbent, skiftede Alexander Sørloth til RB Leipzig i en aftale, der var mellem 150 og 180 millioner kroner værd. Så skulle man ellers tro, at der ville falde noget af til FC Midtjylland, men det tyder det ikke på.

Ekstra Bladet skriver i dag, at skiftet ikke kommer til at kaste flere penge af sig til FCM. Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger vil de danske mestre nu have undersøgt, om det også kan have sin rigtighed.

Baggrunden er denne:

Læs også:FCM-boss hylder Sørloth efter stort skifte: Han var ustoppelig for os

FC Midtjylland solgte Sørloth til Crystal Palace med blandt andet en videresalgsklausul. Ifølge den skulle FCM havde 25 procent af den pris, som Palace kunne sælge Sørloth videre for, som oversteg det, klubben selv gav for ham.

Ifølge The Athletic deler Crystal Palace dog transferbeløbet fra Leipzig lige med Trabzonspor. Sørloth var nemlig allerede lejet ud til den tyrkiske klub for resten af denne sæson, så Trabzonspor skulle have et økonomisk incitament til at ophæve lejeaftalen.

The Athletic kalder de juridiske forhandlinger mellem Palace og Trabzonspor "langvarige og komplicerede". Men det er altså udfaldet af dem, der i første omgang betyder, at FC Midtjylland ikke får andel i videresalget. Antageligvis fordi Palace' profit er mere eller mindre lig nul som følge af aftalen med Trabzonspor.

Læs også:Officielt: Sørloth er på plads i Leipzig

Spørgsmålet er så, om det er helt efter bogen. Det er dét, FC Midtjylland er i gang med at undersøge.

Tipsbladet.dk har været i kontakt med RB Leipzigs pressemedarbejder Christian Geidus og spurgt, om klubben har betalt det fulde beløb til Crystal Palace, eller om den har sendt penge til Trabzonspor. Geidus ønsker på vegne af klubben ikke at svare på spørgsmålet.

Ifølge Ekstra Bladet går FC Midtjylland glip af otte millioner kroner i videresalg. Klubben har dog allerede tjent over 100 millioner kroner på den store norske angriber, der hidtil er gået målløs fra banen i sine tre optrædener for RB Leipzig.

Læs også:Sørloth om skifte til topklub: Jeg er ældre og bedre

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Atalanta

Læs også:Har dømt store danske triumfer: Portugiser fløjter FCM i Champions League

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus