• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM-boss hylder Sørloth efter stort skifte: Han var ustoppelig for os

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere FC Midtjylland-angriber Alexander Sørloth er netop skiftet til Champions League-semifinalisterne RB Leizpig. I den danske klub husker sportschefen tilbage på nordmandens tid med glæde.

Af Anders Dehn

Der er masser af Superliga-spillere, der bliver solgt og får succes i udlandet. Det er dog de færreste, der bare to et halvt år senere ender hos en Champions League-semifinalist. Det er ikke desto mindre tilfældet for Alexander Sørloth.

Nordmanden skiftede tidligere på ugen til RB Leipzig, og hans aktuelle karrieresituation står i kontrast til, hvordan den så ud, da han kom til FC Midtjylland i 2017. 

Dengang havde han tilbragte halvandet år i FC Groningen uden megen succes, og Sørloth havde brug for at kickstarte karrieren. Det gjorde han noget så eftertrykkeligt: I sit halve år i Herning og Ikast spillede han 26 kampe, scorede 15 mål og lagde op til 9 af holdkammeraternes.

- Hans udvikling var nærmest eksponentiel. Angribere har noget med selvtillid, og da han scorede det mål mod Arka Gdynia (i Europa League-kvalifikationen, red.), kom han ind i en running streak, hvor han var ustoppelig. Han havde selvfølgelig kvaliteterne, men det handlede også høj grad være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Han passede ind til os, og vi passede til ham på det tidspunkt, siger FCM-sportschef Svend til tipsbladet.dk.

Læs også:Officielt: Sørloth er på plads i Leipzig

- Ingen af os havde forestillet os, at det skulle gå hurtigt, og han skulle få et skifte, som var stort i januar. Men sådan er fodbold jo. Det kan gå ekstremt hurtigt, og det gjorde det med Alexander Sørloth.

FC Midtjylland solgte Sørloth efter bare en halvsæson til Crystal Palace i Premier League. Nordmanden kostede angiveligt 75 millioner kroner til at begynde med, men prisen er siden steget til over 100 millioner på grund af bonusser forbundet med skiftet.

Så både sportsligt og økonomisk var Alexander Sørloth en guldfugl for FCM, der da også inviterede ham med, da klubben vandt mesterskabet i slutningen af den sæson.

- Han har en høj stjerne hos os; det har alle de spillere, som har sat sit aftryk her. Hans far har faktisk også været at besøge os siden - han var ansat i Rosenborg på det tidspunkt. Vi forsøger at holde kontakterne ved lige. Det er en del af vores arbejde. Både fordi de har været en del af os, men det er også pleje af netværk, der hedder: Kan der opstå en mulighed igen? Han var så lige dyr nok for os i den her omgang, siger Svend Graversen med et grin og en tanke på de 178 millioner, RB Leipzig angiveligt har betalt.

Læs også:Sørloth tager afsked med Trabzonspor: Min drøm er Bundesligaen

Den pris, som FC Midtjylland fik i sin tid, var dog også rekord for Superligaen, så Graversen og co. føler sig ingenlunde snydt. Faktisk er Sørloth et godt eksempel - omend i ekstrem grad - på det, som klubben gerne vil: udvikle spillere, nyde godt af dem på førsteholdet og sælge dem dyrt.

- Den her case kan næsten være en drivkraft i sig selv, når man ser, at tingene kan gå hånd i hånd på den måde, siger sportschefen.

Alexander Sørloth kan få debut for RB Leizpg på lørdag, når holdet gæster Bayer Leverkusen.

Læs også:Tyrkere skal mødes med Leipzig, Tottenham og Crystal Palace om Sørloth

Læs også:Underlig sag om Sørloth: Disciplinærproblemer og transferbud

Læs også:Sørloth kaldt verdensklasse: I går var det en rigtig beskrivelse

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus