• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

FCM-træner efter røvfuld: De kommer til at gå langt i turneringen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brian Priske vurderer, at FC Midtjylland mødte et af de bedste hold i Europa onsdag aften. Selv kontinentets største klubber får problemer mod Atalanta, forudser han.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland fik en fodboldlektion i holdets første Champions League-kamp, da det tabte 4-0 til Atalanta onsdag aften. Med til den historie hører dog også, mener cheftræner Brian Priske, at Atalanta er og bliver et tophold i både Italien og Europa.

- Der er ingen tvivl om, at Atalanta er et fantastisk godt hold. Et par rigtig store profiler og så ellers rigtig dygtige landsholdsspillere på mange andre positioner også. En spillestil, som er tydelig og meget dominerende i forhold til deres mand-til-mand-spil, som jeg ikke er ét sekund i tvivl om, at mange europæiske hold får problemer med, sagde Priske efter onsdagens opgør.

- Det så vi sidste sæson, og det kommer vi også til at se i den her sæson. Jeg tror, de kommer til at gå langt i Champions League, og jeg tror, de kommer til at presse på oppe i toppen af Serie A hele vejen igennem.

Læs også:FCM-profil hylder Atalanta-målscorer: Derfor spiller de i toppen af Serie A

Priske frikendte dog ikke sit eget hold, bare fordi modstanderen var god. Det begik stadig for mange og for store fejl, og det straffede Atalantas dygtige spillere.

- Jeg håber virkelig ikke, der er nogen herinde i lokalet, der tager fejl af, at det er et voldsomt godt hold. Det vidste vi før, det vidste vi undervejs, og det ved vi også her bagefter. Gode spillere, dygtige spillere. Flot stil i forhold til hvad power-fodbold også er. Jeg tror, drengene virkelig har følt et pres i dag; hver evige eneste gang vi fik bolden, var vi under pres, sagde Brian Priske.

Netop Atalantas pres på det midtjyske boldholdere skal måske forklare de mange fejl. For det gik hurtigere, end det plejer i Superligaen, og når man er stresser, begår man fejl.

Læs også:FCM-anfører: Når man taber 4-0, er man ikke imponeret over sig selv

- Vi har været sindssygt kyniske i de første fire kvalifikationskampe, vi har haft, hvor vi har lavet meget få fejl. Så vælger vi at tage dem med ind i dag, og det er nok det, der gør mest ondt på mig, og som jeg er mest ærgerlig over. Omvendt tror jeg også, at i dag er pulsen 15 slag højere, end den plejer at være. Det har vi fået en rigtig god erfaring i, sagde Priske.

Selv om Atalanta er et af Europas farligste hold, havde Brian Priske valgt ikke at sætte ekstra defensiv polstring på banen, eksempelvis i form af en tredje central midtbanespiller. Han mener dog ikke, at det nødvendigvis var forklaringen på, at gæsterne scorede fire gange.

- Selvfølgelig har overvejelserne også gået på, om vi skulle spille med tre mand centralt og mange andre ting. Jeg synes som sagt, vi starter ganske fint, også i den formation, som vi kender. Men som jeg siger: Når man laver så store fejl på bolden, så føler jeg ikke, det har så meget med det defensive at gøre, og om vi skulle have spillet mere defensivt, lød det fra Priske.

Han har nu fem dage til af overveje, om han skal gøre noget anderledes til næste Champions League-kamp. Det er mod Liverpool på Anfield.

Læs også:Skuffet FCM-træner: Atalanta scorede uden at anstrenge sig

Læs også:Atalanta-profil glæder sig over FCM's tilgang: Det var en fordel for os

Læs også:Atalanta-boss: Ajax og Liverpool får det svært i Herning

Superliga

Optakt: Atalanta - FC Midtjylland

De danske mestre har fortsat ikke fået point i Champions League-gruppespillet og er i fare for at ende uden noget som...

Mere Superliga

Fokus