Real Madrids ubesejrede stime er brudt i La Liga

For første gang i sæsonen tabte Real Madrid, da Rayo Vallecano efter et opsigtsvækkende straffespark sejrede.

Real Madrids status som ubesejret i La Liga er slut.

Efter 12 kampe uden nederlag løb de forsvarende mestre mandag ind i sæsonens første nederlag, da de besøgte Rayo Vallecano, som også har hjemme i Madrid.

I egen heksekedel diskede værterne op med en aggressiv indsats, som i perioder virkede til at chokere Real Madrid, der uden blandt andre Karim Benzema manglede skarphed.

Gæsterne vendte godt nok 0-1 til 2-1, men undertippede Rayo Vallecano kæmpede indædt og scorede det afgørende mål efter to forsøg på straffespark i anden halvleg.

Med sejren kravler Rayo Vallecano op på ottendepladsen. Real Madrid havde muligheden for at overtage førstepladsen fra FC Barcelona, men den mulighed blev misbrugt.

Real Madrid er på andenpladsen og har to point op til rivalen på førstepladsen.

Det blev hæsblæsende i første halvleg af mandagens opgør, hvor Rayo Vallecano lagde et aggressivt tryk på gæsterne i indledningen.

Allerede efter fem minutter var der bingo, da Fran Garcia lagde bolden ind foran mål. Santi Comesana kom i høj fart buldrende og plaffede bolden flot i mål, hvor Thibaut Courtois ikke kunne nå den.

Real Madrid fandt derefter sine fødder og fik stille og roligt styr på det. Efter 37 minutter gav det et mål. Marco Asensio blev nedlagt i feltet, og så scorede rutinerede Luka Modric stensikkert på straffespark.

Gæsterne udnyttede momentum. På et hjørnespark fire minutter senere steg Eder Militao op og stangede Real Madrid på 2-1.

Men Rayo Vallecano gav ikke op. Yderligere fire minutter inde i kampen dukkede Alvaro Garcia op i venstre side af feltet og sendte en kanon mod mål, hvor Courtois ikke kunne holde den.

Anden halvleg var knap så hektisk, men efter 65 minutter fik vi noget drama. Dani Carvajal havde hånd på bolden i feltet, og Rayo Vallecano fik straffespark.

Først misbrugte Oscar Trejo muligheden, men Courtois forlod sin mållinje før tid, og så fik Trejo en ny chance. Denne gang skød han til den modsatte side, og så var hjemmeholdet foran 3-2.

Kort forinden havde Rayo Vallecanos Andoni Iraola fået direkte rødt kort, så værterne kom på overarbejde i slutfasen.

Real Madrid spillede sig til et par store muligheder, men skarphed var mildest talt en mangelvare hos mestrene mandag aften.