Real Madrid slipper fra Leipzig med smal sejr

Rekordmesteren Real Madrid tog første stik mod RB Leipzig efter Brahim Díaz' kunststykke.

Real Madrid styrer mod kvartfinalerne i Champions League.

Det er konklusionen efter tirsdagens besøg hos RB Leipzig, som dog kan finde trøst i det første opgørs indhold, selv om spanierne vandt 1-0.

Tyskerne, der skiftede danske Yussuf Poulsen ind efter 75 minutter, havde således pænt med spil og chancer i et generelt meget lige opgør på Red Bull Arena.

Afgørelsen faldt kort inde i anden halvleg, da kantspilleren Brahim Díaz fra venstre side tog sagen i egne fødder og kreerede et flot sejrsmål.

Returkampen på Santiago Bernabeu afvikles 6. marts.

Real Madrid, der var uden en håndfuld skadede profiler, måtte allerede efter to minutter se den formstærke kroat Benjamin Sesko nette for hjemmeholdet, men både dommeren og VAR spottede en offside.

Sesko og spanske Dani Olmo testede flere gange i opgøret den russiske keeper Andriy Lunin, som dog var en meget stærk sidste skanse for den 14-dobbelte vinder af Europas fineste klubturnering.

I den anden ende fik Brahim Díaz chancen i fraværet af blandt andre skadede Jude Bellingham, og han kvitterede efter 48 minutter ved at stå fast i en duel og afdriblede et par Leipzig-spillere, inden han følte bolden ind i fjerneste del af målet.

Senere var brasilianske Vinicius Junior meget tæt på at gøre det til 2-0, men stolpen reddede værterne, der arbejdede hårdt for en udligning i slutfasen.

Yussuf Poulsen kom ind og fik straks et gult kort, men kom ikke frem til det helt store foran Real Madrids mål.