2017-04-21 08:58
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En kampagne mod homofobi i dansk fodbold sparkes i gang i dag, og den markeres blandt andet med, at Superligaens anførere i denne runde vil bære regnbuefarvede anførerbind.

Vi er vant til at se Superligaens anførere bære anførerbind i den karakteriske, fluorescerende gule farve, men i denne runde vil de 14 kaptajner bære særlige bind. De vil have alle regnbuens farver. Bogstavelig talt.

Anførerbindene kommer til at være regnbuefarvede som et led i den kampagne mod homofobi, som DBU, Spillerforeningen og Divisionsforeningen i dag sparker i gang.

Kampagnen løber det næste havle år og omfatter også en happening i forbindelse med landskampen mod Tyskland til sommer og en tilstedeværelse ved Pride-festivalerne i Aarhus og København.

- Det handler om at sætte fokus på det forhold, at der er homofobi i dansk fodbold, og det skal vi have bekæmpet. Diversitet er en kæmpe fordel for idrætten, så derfor ønsker vi at sætte ind og få tydeliggjort de forhold, og hvor problematisk det reelt er, siger Claus Bretton-Meyer, der er direktør i DBU, til DR.

Direktøren siger desuden, at DBU typisk modtager "forsvindende få" indberetninger om homofobi, og det skal der gerne rettes op på, så flere tilfælde meldes. Det skal opnås via uddannelse og oplysning. 

I februar gik Mathias 'Zanka' Jørgensen forrest i en Spillerforeningen-kampagne mod homofobi, og FC København-anføreren bliver en af dem, der vil være de regnbuefarvede anførerbind i denne runde.

- Vi er stolte over den opbakning, vi oplever til kampen mod homofobi. Det er et stærkt signal og et budskab til alle i fodboldverdenen om, at problemer med homofobi eksisterer og skal tages alvorligt, siger han til DR.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO