Video : Tipsbladet
Superliga

Rekordkøb? Her er prisen på Superliga-bomber

Ifølge Tipsbladets oplysninger kan Randers FC ende med at skulle smide et rekordstort beløb for Mohammed Fuseini.

Mohammed Fuseini er rygende varm for Randers FC og hamrer mål ind på stribe.

Derfor er der ikke noget at sige til, hvis Randers FC gerne vil veksle ghaneserens lejeaftale til en permanent en af slagsen. Det kan også godt lade sig gøre, da Mohammed Fuseini har en købsoption i sin lejeaftale.

Og den kan Tipsbladet nu afsløre størrelsen på.

Ifølge Tipsbladets oplysninger ligger den i cirka samme størrelsesorden som Stephen Odeys for et par år siden, en klausul som lå på omkring 5-6 millioner kroner.

Det virker dog ikke usandsynligt, at Randers vil forsøge at forhandle sig til en lavere pris, da Sturm Graz ikke ligefrem brugte Fuseini flittigt i efteråret, hvor det ud over enkelte optrædener i Europa og pokalen blev til 95 minutter i ligaen fordelt på 11 indskiftninger.

Det indbefatter dog også den risiko, at større fisk kan overhale kronjyderne indenom og snuppe angriberen. Præcis som tilfældet var det med Stephen Odey i 2021/2022-sæsonen, da han var rygende varm og større klubber begyndte at røre på sig. Randers FC lykkedes dog med at sikre sig nigerianeren på en permanent aftale trods mere pengestærke klubbers forsøg på at komme ind i billedet.

En ting er i hvert fald sikkert omkring Mohammed Fuseini, og det er, at han ikke skal retur til SK Sturm Graz, som han er på kontrakt hos frem til sommeren 2026. Det har hans agent, Max Hagmayr, tidligere slået fast overfor Tipsbladet.

- Vores plan er ikke at tage retur til Sturm Graz og spille der. Det er ikke en del af vores plan, så vi er åbne og vil tage det bedste skridt for hans fremtid, hvor han kan udvikle sig mest muligt. Vi er åbne for det meste, og det gælder også Randers, lød det i sidste uge.

Randers FC kan også fremvise en flot historik i at sælge spillere videre som for eksempel Filip Bundgaard, Simon Graves og Lasse Berg Johnsen de seneste år. Det er også noget, man kan lokke med, når forwarden og hans agent skal overtales til, at Randers er det helt rette valg. 

En frikøbsklausul i forbindelse med en lejeaftale fungerer typisk kun for den klub, der har lejet spilleren, altså i dette tilfælde Randers. En anden dansk eller udenlandsk klub kan således ikke blot sms'e et tilbud til Sturm Graz senere i dag og få Fuseini købt fri bag om ryggen på Randers.

Mohammed Fuseini står noteret for syv scoringer, siden han i januar skiftede til Randers FC.

Læs også et interview med Mohammed Fuseini her om tiden i Randers, og hvad der har fungeret for ham efter ankomsten til Superliga-klubben.