• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Revser superstjernes kritik af dansk fodbold

Foto: Getty Images

Den tidligere danske fodboldspiller Danilo Arrieta køber ikke Arturo Vidals kritik.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Chilenske Arturo Vidal var bestemt ikke begejstret, da han fandt ud af, at hans landsmand Dario Osorio forlod hjemlandet til fordel for FC Midtjylland denne sommer.

Et halvt år forinden sommerens skifte var der bud fra AC Milan, mens Leicester City også havde vist interesse. Derfor kunne Arturo Vidal slet ikke forstå, at det endte med at blive FC Midtjylland, der løb afsted med offensivspillerens underskrift.

- Jeg forstår ikke, hvordan de henter en en talentfuld spiller til Danmark, men jeg respekterer det. I Danmark skal man score 100 mål for bare at blive set. Det er en trist nyhed, men jeg håber, at han gør det spektakulært, og at han bryder igennem der, for han skal ikke tilbage hertil, sagde Arturo Vidal kort før Dario Osorios skifte, mens han begravede sit ansigt i hænderne.

Faktum er, at 19-årige Dario Osorio skal forsøge at få sit europæiske gennembrud i FC Midtjylland. Og det skifte kan andre noget bedre forstå.

- Han kan sige, hvad han vil, men Arturo Vidal ved ingenting om den danska liga. Du bliver nødt til at tage et mindre skridt, før du kan tage det store skridt, siger den tidligere professionelle fodboldspiller Danilo Arrieta, der har danske og chilenske rødder, til Latercera.

- Den danske liga er nået langt, og folk der ikke ved særlig meget om den, skal heller ikke give deres mening til kende. Dét, som Vidal har sagt, er ikke korrekt. Han taler gennem uvidenhed. De store ligaer køber spillere, som skal præstere fra dag et. De mindre ligaer som den danske er blevet meget bedre, og nu betaler de store klubber 150 millioner kroner for at købe spillere der.

Danilo Arrieta lagde støvlerne på hylden i 2018, men i løbet af karrieren har han blandt andre repræsenteret AGF, Vejle Boldklub, Lyngby BK og Viborg FF. Som helt ung spillede han også på akademiet i Valencia.

Derfor ved han også, at Dario Osorios skifte kan ende med at blive en gevinst for både FC Midtjylland og kantspilleren selv.

- Danmark er et godt springbræt for Osorio, hvis han vil til en større liga. Hvis han har et par gode sæsoner her, så vil klubber i England og i resten af Europa holde øje med ham, siger den tidligere angriber.

Dario Osorio har indtil videre noteret sig for to Superliga-indskiftninger. Søndag får han mulighed for igen at vise sig frem mod OB, efter at han har været på landsholdsopgaver med Chile.