Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-rivaler ville kapre Viborgs gode handel

Der var stor interesse for Isak Jensen, da han i slutningen af 2023/24-sæsonen skulle videre fra MLS-holdet St. Louis og vælge, om et lejemål i Viborg skulle veksles til en fast aftale.

I august sidste år snuppede FC Midtjylland den stærke forsvarsspiller Mads Bech Sørensen for næsen af AGF, efter ledelsen i den århusianske klub troede, at man en aftale i hus med Brentford-spilleren.

FC København, FC Midtjylland, Brøndby IF og FC Nordsjælland bliver som de fire rigeste klubber
ofte tilbudt de samme spillere, især udenlandske, og det sker regelmæssigt, at to eller flere hold byder ind på samme spiller.

Det skete eksempelvis sidste sommer, da FCK var interesseret i Andreas Schjelderup, der ville til FC Nordsjælland og endte der, og både FCK og FCM gjorde sig tanker om Nicolai Vallys, før han endte med at skifte til Brøndby IF.

Men også denne sommer har der været rift om samme spiller hos flere Superliga-klubber.

Således var flere af rivalerne i ligaen ifølge Tipsbladets oplysninger interesserede, da Viborg før begyndelsen på 2024/25-sæsonen ville forhandle Isak Jensen fri af St. Louis City.

Foto: Alamy

Den tidligere Sønderjyske-spiller havde været på leje i Viborg FF, der havde en frikøbsklausul aftalt med MLS-klubben i Midvesten, der ifølge Tipsbladets oplysninger lød på knap 1,5 millioner kroner.

Men Isak Jensen havde hurtigt etableret sig i Superligaen og taget en plads i VFF's offensiv foran ældre spillere, mange nok havde forventet ville spille fra start.

Læs mere om Viborg FF's spillerbudget her

Og det fik altså flere af Viborgs rivaler til at tjekke, om det kunne være muligt at få en handel med den 20-årige forward.

Isak Jensen endte altså med at blive i Viborg, der 25. maj kunne fortælle, at Jensen nu fik en treårig aftale i klubben.

Den unge dansker kom til St. Louis i sommeren 2022 og begyndte på andetholdet, hvorefter han spillede som indskifter 11 gange i MLS i 2023 indtil et skifte til Viborg 30. august 2023.

Isak Jensen var fra oktober og frem Viborgs foretrukne starter på venstre kant med Serginho i højre side og Anosike Ementa forrest.

Viborg FF og Tipsbladet har samme ejer – læs her, hvordan vi håndterer det.