Foto: Hobro IK
Superliga

Robotter skal støtte Hobro i overlevelseskampen

Der kommer til at være robotter bag det ene mål med flag, som skal hjælpe Hobro til sejr mod Lyngby.

Robotter fylder mere og mere i både hverdagen og i industrien. Nu kommer de også til at spille en rolle på tribunerne. I hvert fald hos Hobro, hvor de kommer til at være opstillet bag det ene mål.

Det skriver Superligaklubben i en pressemeddelelse.

Læs også:23-årig vil være ny førstemålmand i Hobro

Det er robotvirksomheden Technicon, som har lavet en aftale med klubben om at sende to håndfulde robotter fra Universal Robots og udstyr fra Onrobot ind på stadionet. Det er noget, som Hobros salgsansvarlige direktør Jimmie Nielsen ser frem til.

- Enhver fodboldklub er afhængig af lokal opbakning og det er Hobro IK også. Dette utradtionelle tiltag vidner om tæt sammenhold, og vi er meget glade for den opbakning, som Techicon og det lokale erhvervsliv viser, siger han.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Ild i Uhre og fortjent midtjysk mesterskab

Robotterne er designet til at kunne gribe og bevæge sig, og på den måde vil de være med til at flage bag målet, og det kunne de ikke sige nej til i klubben.

- Vi er altid klar på at prøve nye, skæve tiltag af, så da Technicon ringede og spurgte om de kunne stille med et hold robotter var vi naturligvis klar. Den skæve idé vidner om gevinsten ved at samarbejde, og viser hvor langt man kan komme ved at tænke anderledes og se nye muligheder ved at koble robotteknologi og sportsbegivenheder sammen, lyder det fra Jimmie Nielsen.

Hobros næste hjemmekamp er mod Lyngby på mandag, som er den første af to altafgørende playoff-kampe om overlevelse i Superligaen.

Læs også:Ny Superliga-sæson starter 13. september

Læs også:Eftertragtet Horsens-talent: Jeg ved ikke, hvad jeg skal efter sommerferien

Læs også:SønderjyskE-profil: Kan mærke på Lyngby, de er pressede