Video : Tipsbladet
Superliga

Roony Bardghji føler sig klar: Bare en top 5-liga

Roony Bardghji er klar til at skifte klub i januar, men han forsøger ikke at fokusere på al virakken omkring sig. FC Københavns sportsdirektør maner til besindighed.

Tipsbladet på Frederiksberg

Hvornår flyver FC Københavns guldfugl fra reden?

Roony Bardghji har i denne sæson givet diverse talentspejdere skrivekrampe, og helt amok gik det, da den svenske superteenager blev matchvinder mod Manchester United i Parken. 

Hver uge kan 18-årige Bardghji scrolle igennem sine sociale medier og diverse nyhedsmedier og konstatere, at han kædes sammen med en af Europas helt store klubber.

- Det er selvfølgelig specielt, men det er ikke sådan, at det stresser mig. Jeg tager det som en motivation hver gang, jeg går ind på banen. Det motiverer mig til at blive bedre, siger Bardghji til Tipsbladet og den øvrige presse og tilføjer:

- Det er en drøm, og det er dejligt at høre, for det betyder, at jeg gør det godt, men jeg forsøger ikke at tænke for meget på det.

Transfervinduet står som bekendt åbent, og dermed er det muligt for interesserede klubber at byde på FC København-spilleren. 

- Som jeg har sagt før, føler jeg mig klar, men hvornår tiden er inde - om det er nu ellere senere - ved jeg ikke. Tidspunktet skal være rigtigt, men lige nu fokuserer jeg kun på at komme i topform og spille fodbold, siger Bardghji og tilføjer:

- Det vigtigste for mig er den plan, der er for mig og min udvikling. Jeg skal føle mig komfortabel med træneren, klubben og alt det andet. Det er det vigtigste som spiller.

Lad ham nu være Roony Bardghji
Hvis der kommer et bud på Roony Bardghji, ender det i første omgang i indbakken hos sportsdirektør Peter Christiansen, og han er forberedt på, at der kan komme henvendelser i løbet af det igangværende transfervindue.

- Han er en af de spillere, der er interesse for, og det er helt naturligt med det efterår, han har haft, siger Peter Christiansen.

Kan du mærke en særlig stor interesse?

- Selvfølgelig er der interesse, men jeg kan ikke gå mere i detaljer om det. Det vil jeg ikke.

Kan du genkende de skriverier, der er om ham?

- Det er ligegyldigt, om jeg kan genkende det eller ej, men man plejer jo at sige, at der ikke er røg uden ild. Vi må se, hvad tiden bringer. Lad ham nu få lov til at være Roony Bardghi og præstere på den her platform, hvor han er nu. Så skal tingene nok også komme til ham på et tidspunkt.

På ferie i London
Roony Bardghji tilbragte noget af vinterferien i London, og det førte naturligvis spekulationer med sig - var der mon møder booket ind i kalenderen i den engelske hovedstad? Det var der ikke, understreger offensivspilleren, der heller ikke har en særlig præference for Premier League, når han på et tidspunkt skal videre.

- Bare en top fem-liga. Det er stort at spille i dem, siger Bardghji, der har to år tilbage af sin kontrakt med FC København og ikke gør sig mange overvejelser om en eventuel forlængelse med de danske mestre:

- Det er svært at svare på. Der har ikke været nogen dialog, men jeg er her for at udvikle mig, så det er vel planen for begge parter - at jeg skal fortsætte med at udvikle mig. På et tidspunkt skal jeg sælges, men det tænker jeg ikke på nu.

Stortalentet har i 71 førsteholdskampe for FC København scoret 15 kasser.