Video : Tipsbladet
Superliga

Roser AGF: Sådan er det ikke altid i Tyskland

Uwe Rösler er glad for strukturen i AGF, hvor man har mere fleksibilitet end i eksempelvis Tyskland, siger han.

Uwe Rösler er denne sommer blevet hyret som ny cheftræner i AGF, og han kommer med en hel del trænererfaring fra både Norge, England, Sverige og senest i hjemlandet Tyskland.

Men på særligt ét punkt passer strukturen i den århusianske Superliga-klub den 53-årige særdeles godt i forhold til det, han har oplevet i eksempelvis Tyskland. Det fortæller Rösler selv i et interview med det tyske sportsmagasin Kicker.

Her fortæller Rösler, at han ikke betragter sig selv som færdig i tysk fodbold, men at det ikke skal for enhver pris.

- Det er vigtigt, at det er det rigtige projekt, hvordan de mennesker, jeg arbejder med, passer ind, og hvordan strukturen i klubben er, siger Uwe Rösler til Kicker og roser så AGF:

- Her [i AGF] har jeg en administrerende direktør og en sportsdirektør, som jeg er i daglig kontakt med som cheftræner – vi kan reagere hurtigt, sammenligneligt med England. Der er korte kommunikations- og beslutningsveje. Så er man lidt mere fleksibel, hvilket jeg gerne ville have. Sådan er det ikke altid i Tyskland.

Samtidig ser han ikke skiftet til AGF som et skridt nedad, selvom han senest var manager for Fortuna Düsseldorf i 2. Bundesligaen.

- Klubben bygger et nyt stadion, har en ny kvalitetstræningsbane, som ikke mange tyske 2. Bundesliga-klubber kan prale af. Vi betalte transfergebyrer, som kun halvdelen af ​​2. Bundesliga-klubberne kunne betale. Niveauet her kan sammenlignes med 2. Bundesliga i Tyskland, lyder det fra tyskeren.

Uwe Rösler skal første gang prøve kræfter med Superligaen, når AGF i weekenden er på besøg hos Brøndby IF i præmiererunden. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.