• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Kender FCM's nye angriber: Acceptabel hele vejen

Foto: Foto: Hammarby

FC Midtjylland blev sat i forbindelse med større angribernavne i løbet af januar, men i sidste ende valgte man at leje Astrit Selmani i Hapoel Beer Sheva. Tipsbladet har talt med en israelsk journalist om den tidligere Allsvenskan-angriber, der får ros for altid at arbejde stenhårdt.

Af Lars Gram-Hanssen

FC Midtjylland blev i løbet af januar kædet sammen med Celtic-angriberen Giorgos Giakoumakis og Fortuna Düsselforfs Dawid Kownacki, men ingen af de to endte på MCH Arena i denne omgang.

På transfermarkedets sidste dag blev løsningen i stedet, at FC Midtjylland lejede Astrit Selmani i den israelske klub Hapoel Beer Sheva. 

Selmani, der har tilbragt størstedelen af karrieren i svensk fodbold, er blot noteret for to mål i den israelske liga i denne sæson, men angriberen fra Kosovo er en ganske habil spiller. Sådan lyder vurderingen fra den israelske journalist Yaniv Tuchman, der følger Hapoel Beer Sheva tæt.

- Jeg synes virkelig, at han er en god spiller, omend han måske ikke er den bedste angriber, der er kommet hertil. Hapoel valgte at udleje ham, fordi de hentede en polsk angriber et par dage før transferdeadlinen, siger Yaniv Tuchman til Tipsbladet. 

Mens FC Midtjylland i Selmani ikke nødvendigvis får en målkonge, så får Superliga-klubben i hvert fald en dygtig presspiller, lyder det fra Tuchman, der arbejder for det israelske medie Walla!

- Han arbejder hårdt på banen. Han er ikke den type angriber, der bare står og venter på, at bolden lander for fødderne af ham. Han har ikke specielt god teknik i én-mod-én-situationer. Han scorede ikke særligt mange mål, så jeg kan ikke sige dig, hvilke slags mål, han typisk scorer. Men han er en meget positiv person, der går meget op i at arbejde for holdet. En god fyr, der har et acceptabelt niveau i alle aspekter, siger Yaniv Tuchman. 

'Han har mere i sig'
Ifølge Yaniv Tuchman havde Astrit Selmani ikke den nemmeste situation i Hapoel Beer Sheva, idet den israelske klub havde en overflod af angribere i truppen. 

-  Han tilpassede sig ikke til holdet. Han var okay, han er ikke en dårlig angriber. Men når Selmani spillede en kamp eller to, hvor han ikke scorede, valgte træneren at bruge en anden angriber. Så han spillede ikke i hver eneste kamp. 

Ifølge Yaniv Tuchman udtalte Hapoel Beer Shevas cheftræner sig om Astrit Selmani i weekenden, hvor cheftræneren gav udtryk for, at angriberens udlejning til 'en god klub som Midtjylland' viser, at det ikke var en fejl at købe ham. 

- Han har vist i sin karriere, før han kom til Beer Sheva, at han kan score 10 mål på en sæson, mens han andre gange ikke scorer en hel måned, siger Tuchman. 

Der har på Twitter floreret nogle videoer af Astrit Selmani, der brænder en række chancer, men ifølge Yaniv Tuchman er det misvisende at sige, at Selmani har tendens til at brænde store chancer. 

- Det er ikke det indtryk, han har efterladt her. At han brænder et hav af chancer? Nej, nej, lyder det fra Tuchman.

Trods den begrænsede succes i Israel er Yaniv Tuchman ikke overrasket over, at Astrit Selmani nu er blevet hente af en klub, der spiller Europa League. 

- Nej, slet ikke. Jeg anbefalede faktisk en anden klub i Israel, at de skulle hente Selmani. Det er godt, at han er kommet til en klub som Midtjylland. Vi fik ikke alle hans kvaliteter at se, tror jeg. Jeg tror, at han har mere i sig. Man kan ikke sige, at han var et fejlkøb, selvom han ikke spillede så meget eller scorede mange mål. Jeg vil sige, at Astrit Selmani er en god angriber, siger Yaniv Tuchman. 

Den 25-årige Astrit Selmani nåede kun at score tre mål i 22 kampe for Hapoel Beer Sheva, men angriberen fra Kosovo har et godt målsnit i Allsvenskan, hvor han er noteret for 26 mål i 63 kampe for Hammarby og Varbergs BoIS.