• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Rosted skal stoppe Kamil Wilczek: Det bliver specielt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Ikke overraskende er Kamil Wilczek i fokus før søndagens derby, men i Brøndby har de store forhåbninger om at få lukket ned for den polske skarpretter.

Af Kenneth Jensen

Han blev topscorer for Brøndby i sidste sæson med 17 mål i 18 Superliga-kampe, men søndag skriver polske Kamil Wilczek sig ind i rækken af spillere, der har spillet derby for begge mandskaber.

Angriberen åbnede sin FCK-målkonto med to mål mod OB i et nederlag i Odense søndag, så før opgøret mod Brøndby er FCK presset i forhold til point.

Og Brøndby-stopper Sigurd Rosted er klar til at gøre ondt værre. 

Nordmanden kan se frem til en masse dueller med sin tidligere holdkammerat, og han ved, hvad der er i vente.

- Det er en rigtig dygtig afslutter, så vi skal gøre meget for at lukke ham ned, så han ikke kommer til de afslutninger. Vi kender ham godt, han kender os godt, så det bliver spændende på søndag, siger den norske stopper til tipsbladet.dk og forklarer:

Læs også:FCN-analytiker: 2-0-føring blev muligvis afgørende for nederlag til Brøndby

- Det bliver da specielt, men så må man prøve at gøre det så normalt som muligt, som man nu kan gøre det i kampens hede.

Søndag mod FC Nordsjælland var Sigurd Rosted matchvinder med sit mål til 3-2 mod FCN dybt inde i dommerens tillægstid, men denne gang kan en stærk defensiv præstation over for Wilczek og Wind være nok. I hvert fald får Brøndbys defensiv nok at se til. 

Han mener selv, at det seneste års tid i Brøndby, hvor han ikke altid har været sikker i startopstillingen, har gjort ham godt, og at han er klar til at bygge på og hjælpe et Brøndby-hold, der spiller kampen uden både anfører Andreas Maxsø og den kreative midtbanespiller Rezan Corlu. Begge er i karantæne.

- Jeg føler mig mere komfortabel nu, og jeg har fundet mig mere og mere til rette. Jeg føler, jeg har fundet min plads, og forhåbentlig kommer man til at se mere af den Sigurd Rosted, man så i sommer og søndag, siger den 26-årige stopper.

Han havde håbet på, at der kunne mange tilskuere på stadion til at se opgøret, men det gør der grundet nye coronarestriktioner ikke. 

Læs også:Horsens-spiller: Frustrerende at lukke tre mål ind på dødbolde

- Ja, jeg synes, det havde været bedre med mennesker, men vi kan ikke gøre noget. Det bliver en virkelig cool kamp, og i alle fire kampe mod dem i fjor følte jeg, vi fortjente at vinde. Vi har gode chancer, og vi glæder os, siger Rosted og forklarer, hvorfor en sejr vil være så vigtig:

- Det vil betyde rigtigt meget, for så har man fået en rigtig god start, og det smitter videre ind i sæsonen. Det håber jeg, vi klarer, og som jeg sagde, havde vi i alle fire sidste år fortjent at vinde, føler jeg. Så vi har god selvtillid.

Sigurd Rosted ventes at blive flankeret af Hjörtur Hermannsson og Anthony Jung i Brøndbys tremandsforsvar. De tre skal altså forsøge at lukke ned for den giftige FCK-offensiv, der ud over Kamil Wilczek blandt andet også tæller Jonas Wind.

Der er kampstart fra Parken i København klokken 14.00 på søndag.

Læs også:Brøndby-boss vil løbe med FCK: Vi er i en lidt friskere udgave end dem

Læs også:Cappis fortæller om sin sag: Smidt ud af Danmark og overvejer klubskifte

Læs også:- Eriksen skal tage væk fra Inter, hvis det er så håbløst, som det ser ud

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Optakt: AC Horsens - AaB

Ingen af de to hold har vundet i forårets fem første spillerunder - og der er pres på dem begge i jagten på vigtige t...

- Ville gerne have vist lidt mere

AaB's venstreback Lukas Klitten er gået fra en startplads til en bænkplads efter forårssæsonens to første kampe. Onsd...

Mere Superliga

Fokus