Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 13. runde

Tipsbladet.dk er klar med årets sidste udgave af Rundens Hold i Superligaen.

Aldrig tidligere har man spillet Superliga-kampe så sent på året som i 2020, men her kort før jul er Danmarks bedste fodboldrække omsider klar til ferie. Først skal vi dog lige have klaret et vigtigt ritual efter hver runde.

Tipsbladet.dk ser nærmere på de spillere, der skilte sig ud i årets sidste omgang Superliga-kampe. 

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 13. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Oliver Christensen, OB (3)
Med fem redninger mod FC København gjorde Gribben fra Kerteminde sit til, at OB fik point. Det kunne lige så godt have været nul af slagsen, hvis ikke det havde været for Christensen.

Højre back: Dion Cools, FC Midtjylland (1)
Det' jul, det' cool(s). Backen har erobret pladsen i løbet af efteråret, og mod FC Nordsjælland takkede han for tilliden med to oplæg, omend Anders Dreyer fortjener mest ros for FCM's første mål.

Læs også:Superliga-powerranking: Kan forfølger-trioen røre FC Midtjylland?

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland (3)
Som midtstopper kommer man ikke kun med, fordi man scorer, men vi er nødt til at nævne Scholz' fine mål, efter han selv havde erobret bolden. Han er nu oppe på fire scoringer i fem kampe i december. Måske burde han sættes på Månedens Hold i angrebet...

Central forsvarer: Nicolai Boilesen, FC København (2)
Engang lignede han landsholdets store håb på venstre back, nu ligner han fremtidens mand i FCK's midterforsvar. Boilesen har præsteret godt på den trods alt ikke helt uvante plads i de seneste runder, og det gjorde han igen mod OB.

Venstre back: Casper Højer, AGF (3)
Er Højer Superligaens mest stabile spiller? Det må i hvert fald være tæt på. Søndag leverede han endnu en stærk præstation og var både med til at holde AaB's offensiv nede og til at gå med frem, når AGF angreb.

Højre midtbane: Anders Dreyer, FC Midtjylland (3)
Sikke et efterår af Dreyer, der både har scoret og lagt op til mål i Superligaen, Champions League-kvalifikationen og i turneringens gruppespil. Kronede den flotte halvsæson med et sublimt mål og ditto oplæg mod FCN.

Central midtbane: Nicolai Poulsen, AGF (1)
Når "Polle" er bedst, er han en spiller, modstanderen slår sig på. Det gjorde AaB'erne i søndags. Han var dygtig til at vinde sine dueller og var særdeles aktiv på midten af banen.

Læs også:Julestatus på Superligaen: Her er årets bedste og dårligste hold

Central midtbane: Rasmus Falk, FC København (4)
Falk var skuffet efter OB-kampen, men behøvede ikke være det over sin egen præstation. Han har i det hele taget spillet flere fine kampe i efteråret, selv om FC København har haft det svært.

Venstre midtbane: Jon Dagur Thorsteinsson, AGF (2)
Ikke alene scorede islændingen to mål. Han fremtvang også Gift Links' scoring med den afslutning, som AaB's Jacob Rinne parerede lidt ud på Links. Hvis vi med lidt god vilje krediterer Thorsteinsson med en assist på den, fordoblede han både sæsonens målhøst og oplægstotal i runden.

Angriber: Sory Kaba, FC Midtjylland (4)
Brændte igen mod FCN en stor chance, men kom også på tavlen med et rigtig angribermål. Kaba har været meget udskældt, men slutter året af med tre mål i tre kampe og en vis oprejsning.

Angriber: Mikael Uhre, Brøndby IF (1)
Det er kun holdkammeraten og Efterårets Profil i Superligaen, Jesper Lindstrøm, der har været direkte involveret i flere mål i denne sæson. Uhre har endelig fundet et stabil målsnit, og mod AC Horsens var han igen afgørende. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Efterårets Profil: Sådan stemte de 12 Superliga-trænere

Læs også:FCM-stjerne overrasker: De bliver vores værste guldkonkurrenter

Læs også:Dansk pokalvinder kan få økonomisk fordel af at tabe i Superligaen