• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 2. runde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

For anden kamp i træk lykkedes det ikke for FC København at vinde, da holdet blot spillede 0-0 med oprykkeren fra Silkeborg, og netop oprykkerne er kommet godt fra land i Superligaen, hvor det for SIF's vedkommende er blevet til to point i to kampe, mens Viborg har fire i to, efter man har slået FCN ude og senest spillede 1-1 mod de danske mestre fra Brøndby.

De to oprykkere er da også repræsenteret på denne omgang Rundens Hold.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 2. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jesper Hansen, AGF (1)
De kan i AGF prise sig lykkelige for, at FC Midtjylland har hentet landsholdskeeper Jonas Lössl, for det betyder, at AGF nu har fået fingrene i rutinerede Jesper Hansen. Det kan godt være, han er en ældre herre efterhånden, men han står stadig ganske fremragende og ikke mindst med masser af ro. Målmanden havde flere vigtige redninger for AGF og reddede et point for sit hold.

Højre back: Rasmus Carstensen, Silkeborg IF (1)
U21-landsholdsspilleren er nu tilbage i Superligaen, og efter en rigtig stærk sæson i 1. division skal han vise, at han også har det i dansk fodbolds bedste række. Mod FC København var Rasmus Carstensen glimrende, både offensivt og defensivt. Højrebacken har en kæmpe motor og er duelstærk i begge ender. Scorer ikke selv nok mål, men mod FCK viste han sin store styrke som oplægger - desværre for SIF misbrugte Alexander Lind et stort tilbud fra Carstensen.

Central forsvarer: Lars Kramer, Viborg FF (1)
For anden uge i træk kom Viborg-stopper Lars Kramer på tavlen, da han mod Brøndby sikrede Viborg FF det ene point. Godt nok var Viborg under pres, men gode dødbolde betyder bare noget i en liga som Superligaen, og her har sidste sæsons vinder af 1. division meget styrke. Både offensivt og defensivt - ikke mindst i form af Kramers stærke luftspil. Den 22-årige hollænder bliver vigtig for Lars Friis' tropper i denne sæson.

Central forsvarer: Stefan Gartenmann, SønderjyskE (1)
For anden uge i træk er der en SønderjyskE-stopper på Rundens Hold. Denne gang ikke Duplexe Tchamba, der dog også var fremragende mod Vejle, men hans makker i midterforsvaret, Stefan Gartenmann. Gartenmann bonger ud på alle stats: Seks clearinger, fem blokeringer, fire tacklinger, syv dueller vundet langs jorden samt to i luften. Stærk præstation af SønderjyskE-spilleren. Også Sviatchenko, Salquist, Khocholava fortjener ros for deres præstationer i runden.

Venstre back: Paulinho, FC Midtjylland (1)
Han spillede kun 65 minutter, brasilianske Paulinho, men han stod for assisten til Junior Brumado, der scorede kampens eneste mål, da FCM slog AaB på udebane. Derudover skabte han flest åbne chancer i runden. Stærk præstation. Også Christian Sørensen var i spil til pladsen, primært fordi han er en stærk dødboldsspiller og også har nogle glimrende indkast.

Højre midtbane: Mathias Greve, Randers FC (2)
Det var ikke en runde med store præstationer fra kantspillerne, og derfor er det måske også på en lidt billig baggrund, at Mathias Greve finder plads på Rundens Hold. Men Randers-spilleren stod for en glimrende assist til Alhaji Kamaras scoring, og han spillede i det store hele en godkendt kamp, uden han for alvor blev sat i scene, hvor han er farligst: I mellemrummet.

Central midtbane: Josip Radosevic, Brøndby IF (1)
Han scorede, men det er ikke så meget målet, der sikrer midtbanespilleren en plads på Rundens Hold. Han spillede en glimrende kamp på den centrale midtbane for Brøndby og kan ikke lastes for, at de danske mestre ikke fik sejren. Han var duelstærk og god med bolden og med til at holde det tryk, Brøndby havde på Viborg en stor del af opgøret på Brøndby Stadion.

Central midtbane: Jens Jakob Thomasen, OB (1)
Det kunne lige så vel have været han makker på den centrale midbane, Aron Thrandarson, der skulle have pladsen på Rundens Hold. Han var meget, meget duelstærk, men i en runde med meget få scoringer vælger vi at give lidt ekstra kredit til dem, der har gjort en forskel offensivt. Og OB-anfører Jens Jakob Thomasen scorede i 1-1 opgøret mod Randers, ligesom han fik skabt et par muligheder i kampen.

Venstre midtbane: Nicolai Vallys, Silkeborg IF (1)
Silkeborg spiller en juletræsformation, hvor Vallys i udgangspunktet ligger centralt i banen. Men han trækker ofte i venstre side, når SIF har bolden for at skabe plads, og det er nok til at give ham pladsen som venstre kant på Rundens Hold. En spiller der går en stor sæson i møde. Han er god på bolden, løbestærk og kan score selv. I Parken skabte han flere gode muligheder til medspillerne, ligesom han slog flere gode bolde til holdkammeraterne, der lige manglede det sidste for at score i Parken mod FCK i 0-0 opgøret.

Angriber: Alhaji Kamara, Randers FC (1)
Angriberen fra Sierra Leone scorede ni gange i 19 kampe i sidste sæson, og han ligner et frækt bud på en topscorer i Superligaen denne sæson. Han er nemlig pivskarp, når han får chancen. For anden uge runde i træk kom Randers-angriberen på tavlen, da Randers spillede 1-1 mod OB. Han fik en enkelt god mulighed i opgøret, og bolden sparkede han i kassen. Det kendetegner en god angriber.

Angriber: Simon Hedlund, Brøndby IF (1)
Bare seks mål blev der lavet i de seks kampe i runden, og det er ikke meget. Junior Brumado scorede, men misbrugte også en kæmpe mulighed, så valget her falder på Simon Hedlund. Han scorer ikke selv nok mål, men han arbejder hårdt for holdet, og så skaber han plads til medspillerne. Fem chancer skabte han i opgøret mod Viborg, og det var flest af alle spillere i 2. runde af Superligaen.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020