Nogle ting blev afgjort, andre kommer tættere på en afgørelse. Det er tid til at gøre status på 34. spillerunde i Superligaen.

De to første hold har afsluttet deres sæson. Silkeborg IF og AaB skal ikke spille mere Superliga-bold på denne side af sommeren, men til gengæld kan de glæde sig over at fortsætte i ligaen efter ferien. 

I mellemtiden kæmper de øvrige hold videre. Nogle for Europa og medaljer, andre for overlevelse.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 33. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Michael Falkesgaard, OB (2)
Det kan godt være, at OB-målmanden indkasserede to mål, men han kan ikke klandres Robert Skovs genialiteter. Tværtimod havde Falkesgaard flere gode og vigtige redninger undervejs. Det siger en del om marginalerne mellem OB og Silkeborg, at Falkesgaard er på rundens hold to runder i streg.

Højre back: Peter Ankersen, FC København (9)
Selv om aftenen endte dårligt for landsholdsbacken, der brækkede anklen og nu kan se frem til fire måneders pause, nåede han så sandelig at sætte sit aftryk på kampen. To mål, det ene et sublimt på frispark, var hans tydeligste bidrag.

Midtstopper: Søren Reese, Viborg FF (3)
Stik mod sædvane angreb AC Horsens meget og godt, og det tvang Viborg-spillerne til at forsvare sig. Det gjorde Reese bedre end de fleste, og han er lovligt undskyldt, hvis han stadig har lidt ondt i hovedet, for han headede flere bolde væk, end de fleste gør på en hel sæson.

Central forsvarer: Thomas Guldborg Christensen, Lyngby BK (1)
Det er simpelthen imponerende, hvad Lyngby-stopperen leverede torsdag aften. Én ting er, at han var en klippe i forsvaret, der holdt et af ligaens allerbedste angreb fra fadet. Noget andet er, at han før Brøndby-kampen kun havde spillet et eneste minut i hele sæsonen. 

Venstre back: Michael Lumb, Lyngby BK (2)
Det siger meget om Lyngbys defensive præstation og holdets organisation i det hele taget, at holdet har to forsvarsspillere på holdet. Lumb spillede solid og pålidelig, som han har været det meste af sæsonen, og det samme kan vel siges om hans hold som helhed.

Højre midt: Robert Skov, Silkeborg IF (6)
Det var ikke Skovs skyld, at Silkeborg IF ”kun” vandt 2-1 over OB og dermed ikke gik videre samlet. Han scorede de to SIF-mål og var hele tiden en kilde til uro i den fynske forsvar. Fornem og retvisende afslutning på en stærk sæson af kantspilleren, der må være en varm kandidat til sommerens U21-EM.

Central midtbane: Mathias Jensen, FC Nordsjælland (1)
Denne position var formentlig den med flest kandidater i runde 34, men Mathias Jensen indsats i 4-1-sejren over SønderjyskE er svær at komme udenom. Den 21-årige midtbanemand har fået sit gennembrud i foråret og været en vigtig del af FC Nordsjællands opblomstring. Fortjent målscorer og assistmager i denne runde.

Central midtbane: Björn Daniel Sverrisson, AGF (1)
Det var såmænd vigtigt nok, at Sverrisson igen scorede for AGF, for det var til 2-1, men det er ikke derfor, han er på holdet. For islændingen spillede en nøglerolle på midten, hvor han blandt andet var med til at neutralisere Esbjerg fB’s centrale folk. Man kunne helt glemme, at Lasha Parunashvili og Jacob ”Lungi” Sørensen var på banen.

Venstre midt: Kasper Fisker, Randers FC (4)
Det ser ud til, at Fisker har genfundet formen i takt med Randers-holdet, og i de to kampe mod AaB var han igen en af de afgørende faktorer. Han stod blandt andet for en flot frispilning til Viktor Lundbergs 2-1-mål i returkampen onsdag aften.

Angriber: Paul Onuachu, FC Midtjylland (4)
Sikke et forår, den lange FC Midtjylland-angriber er ved at sammensætte. 11 mål, hvis man tæller pokalturneringen med, har han scoret i 2017, senest et enkelt i 3-2-sejren over FC København. Han var også manden, der headede bolden ind på Erik Johansson, da denne scorede selvmål. Et evigt forstyrrende element i FCK-forsvaret.

Angriber: Ernest Asante, FC Nordsjælland (4)
I FC Nordsjælland spiller han som en af de tre forreste, så Asante kunne såmænd kandidere til både kanten og angrebet i vor opstilling. Med et mål, et oplæg og et fremtvunget straffespark i 4-1-sejren over SønderjyskE gør ghaneseren sig dog i den grad fortjent til en plads længst fremme.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO