• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ryster på hovedet af FCM-køb: Er de blevet snydt?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjyllands kæmpeindkøb Marrony har slet ikke vist sig frem i den danske liga. Har ulvene købt katten i sækken?

Af Ole Hoffskov

34 millioner kroner.

Det er mange penge, og for en dansk klub er det næsten en uhørt høj transfersum at betale. Det var ikke desto mindre, hvad FC Midtjylland pungede ud med i sommer for brasilianeren Marrony, og prisskiltet alene har naturligt medført enorme forventninger.

Dem har angriberen på ingen måde levet op til endnu.

Marrony er blot noteret for fire indhop for FC Midtjylland i Superligaen, og han er aktuelt tredjevalget efter Junior Brumado og Victor Lind. Spørgsmålet er, om FCM har købt katten i sækken? 

- Han starter ikke engang inde i dag, hvor Junior Brumado er ude, og hvornår skal han så starte? Det er vildt. Jeg ved godt, at man også skulle være tålmodig med Pep Biel, som er i samme transferklasse, og han har i den grad fået gang i karrieren. Det kan også være, Marrony får det, men jeg kan ikke få øje på, hvad ham her er god til, siger fodboldkespert Jesper Thygesen til TV3 Sport.

- I de indhop, han har haft, har han truffet dårlige valg, han er ikke teknisk stærk, og han virker langsom i tanke og handling. Puha, enten er de blevet snydt, eller også er der et eller andet, vi ikke ved. Måske er han skadet. 

FC Midtjylland-træner Bo Henriksen maner til besindighed, når snakken falder på det brasilianske rekordindkøb.

- De (eksperterne, red.) har set 90 minutter med Marrony, jeg tror ikke, han har spillet mere i Superligaen. Det er voldsomt at bedømme en fodboldspiller på. Det, vi laver til dagligt, er mere veldokumenteret, så i sidste ende tror jeg på, han nok skal komme, og det bliver jeg ved med at gøre. Vi har ikke været dygtige nok til at integrere ham, og det skal vi blive. Det tog tre år med Junior Brumado, og han gør det jo okay, siger Bo Henriksen. 

Og hvordan skal FC Midtjylland så få Marrony på rette spor?

- Kærlighed, kærlighed, kærlighed, lyder det med et smil fra den midtjyske cheftræner. 

22-årige Marrony har kontrakt med FC Midtjylland til sommeren 2026.