Video : Tipsbladet
Superliga

Så du det? Nu forklarer Uwe Rösler

Uwe Rösler var en tur i græsset i første halvleg, og nu forklarer han så hvad, der fik ham til at smide sig på knæene ude på sidelinjen.

AARHUS (Tipsbladet): Der var fart og feltet på Ceres Park, hvor AGF og Brøndby IF startede som lyn og torden. I løbet af ti minutter var stillingen 1-1, men der var faktisk muligheder til endnu flere mål i kampens indledning.

Blandt andet var Tobias Bach meget tæt på at blive sat op til en friløber, men den sidste aflevering missede for hjemmeholdet. Det var til stor frustration for cheftræner Uwe Rösler, der måtte en tur i græsset og skrige ærgelsen ud af kroppen.

Det fortæller han til Tipsbladet og den øvrige presse efter 2-2-opgøret i Aarhus.

- Vi havde en fantastisk offensiv omstilling, men vi skulle bare have spillet Tobias Bach, der så ville have været alene med målmanden. Vi holdt på bolden i et sekund for meget, så jeg var bare passioneret og frustreret over, at vi ikke udnyttede muligheden, fordi det var en god kontramulighed.

Er det også en måde for dig at sætte noget energi ind i dit mandskab?

- Jeg tænker ikke rigtigt over den slags ting, når jeg gør sådan noget. Jeg gør det bare på min intuition, fordi det er den person, jeg nu engang er. Jeg er altid sådan, så der var ikke noget kalkuleret bag den handling.

Herunder kan du se situationen med Uwe Rösler:

Hvor situation ledte til en Uwe Rösler i græsset på grund af ærgelsen, så havde han ved slutfløjt masser at glæde sig over. En sen udligning af Patrick Mortensen sikrede nemlig hans mandskab et enkelt point.

- Jeg var glad for vores første halvleg, hvor jeg tror, vi overraskede dem lidt med Tobias Bach. Jeg tror ikke, de kendte Tobias Bach så godt. Han havde en stor chance i starten, og så så du Brøndbys kvalitet, men vi kæmpede os tilbage. Vi har vist en rigtig god mentalitet om ikke at give op i de seneste mange måneder. Fansene hjalp os igen i dag, og mine spillere giver aldrig op. Selvom nogle af spillerne i dag ikke spiller så meget, så så de det her som en mulighed. De viste sig godt frem og er fuldt berettiget til at være her.

Nogle af dem var blandt ander Michael Akoto og Mats Knoester, der sammen med Eric Kahl dannede AGF's stoppertrio. Den normale trio Jonas Jensen-Abbew, Felix Beijmo og Frederik Tingager var eksempelvis ikke med.

Hvor Uwe Rösler forventer, der går noget tid, før han har alle spillere til rådighed igen, så ser det til trods alt ud til, at Frederik Tingager snart er klar til at styre defensiven igen.

- Der var for kort tid for Tingager. Han havde småproblemer i torsdagens kamp. Det var fifty-fifty, om han ville være klar der, men han klarede sig igennem uden nævneværdige skader. Men han har problemer og var ikke klar til at gøre noget i går (lørdag, red.), så vi vurderede, at risikoen var for stor ved at lade ham spille igen med den slags problemer. Havde vi haft et par dage mere, så havde han måske spillet.

To dage havde Uwe Röslers mandskab til at forberede sig til opgøret mod Brøndby IF. Sent torsdag aften spillede man sig nemlig i pokalfinalen med en samlet sejr over FC Nordsjælland, der først spiller mandag og altså kan resitutere en dag mere.

Uwe Rösler ønskede dog ikke at gå ind i diskussionen om det er fair eller unfair, at de har en dag mindre end FC Nordsjælland. Han fokuserede i stedet på, at hans hold leverede en mandfolkeindsats og nu på få dage har spillet sig i en pokalfinale og hentet et enkelt point mod mesterskabsbejlerne fra Brøndby.