• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Sådan skal FC København lokke Barcelona-spiller

Foto: Getty Images

Barcelona-spilleren Alex Collado rygtes til FC København, og han vil passe fint ind i løvernes system, vurderer Barca-ekspert.

Af Ole Hoffskov

Tirsdag kunne den spanske avis El Mundo Deportivo fortælle, at FC København er én af bejlerne til den 22-årige Barcelona-spiller Alex Collado, der har optrådt to gange for catalanernes førstehold i La Liga. 

Offensivspilleren er ved en fejl ikke blevet registreret til hverken førsteholdet eller B-holdet i FC Barcelona i dette efterår, så han mangler kamptræning, og løsningen kan meget vel blive en lejeaftale i januars transfervindue.

I den forbindelse er FC København angiveligt inde i billedet, og det er en spændende spiller, løverne har i sigtekornet. 

Det fortæller Navid Molaaghaei, der er Barcelona-fan og administrator af Youngcules på Twitter, som dækker ungdomsholdene i storklubben.

- Han er umiddelbart det, man kan forvente af en offensiv ungdomsspiller i Barcelona. Han er helt vildt dygtig på bolden, og han er en rigtig god dribler. I de lavere spanske rækker har han haft meget nemt ved at sætte to-tre-fire spillere af på en gang, siger Molaaghaei til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Han har også evnen til at producere både mål og assists, og så har han vist, at han er en alsidig spiller. I sin første sæson for Barcelona B spillede han højre, central midtbane i Barcelonas 4-3-3, i sin anden sæson spillede han venstre kant, og i den tredje sæson spillede han højre kant.

- Man kan godt argumentere for, at hans bedste og mest naturlige position er som offensiv midt lige bag angriberen. Det, man i Spanien kalder en media punta. I alle tre sæsoner har han været nummer to på holdet i forhold til mål og assists.

- Han har spillet regelmæssigt godt, og derfor var det også ventet, at han ville få chancen på førsteholdet, men den har Ronald Koeman ikke givet ham.

Den hollandske træner skulle i sommer bestemme sig for, om han ville satse på Alex Collado eller 18-årige Yusuf Demir, og valget faldt på sidstnævnte, der har spillet fem kampe indtil videre i denne sæson. 

Derfor leder Alex Collado efter en ny klub, og foruden FC København er han blevet sat i forbindelse med Club Brugge, Sheffield United og Parma. 

Svære klubber at konkurrere med, men FCK kan have en trumf i ærmet, vurderer Navid Molaaghaei.

- FC København er oppe imod hård konkurrence, men måske kan de lokke ham til med udsigten til fast spilletid, for det er jeg sikker på, at han prioriterer meget højt. Han er 22 år, så han skal virkelig i gang med sin førsteholdskarriere nu, siger Molaaghaei.

Han er sikker på, at Alex Collado kan passe ind i FC Københavns 4-2-3-1-formation og en fysisk liga som Superligaen.

- Man skal ikke undervurdere de lavere spanske rækker. De er faktisk meget fysiske, og Collado har været udsat for mange, mange hårde situationer de seneste tre sæsoner. Han er en spiller, der godt kan lide at udfordre konstant, og det kan give nogle knubs.

- I en 4-2-3-1-formation ville han kunne spille på begge kanter og som offensiv midt. Han vil være naturlig på alle tre positioner, siger Navid Molaaghaei.

Alex Collado har kontrakt med Barcelona frem til sommeren 2023. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020