• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Sælger FCK profil? Så kan hele balancen ændre sig

Foto: Getty Images

De danske mestre er under hårdt pres forud for forårssæsonen, og ifølge Tipsbladets chefredaktør kan det betyde travlhed, når transfervinduet åbner til januar.

Af Lars Gram-Hanssen

Det blev til sejre i de tre sidste Superliga-kampe inden efterpausen, men generelt var der tale om et grimt efterår for FC København, der overvintrer på tredjepladsen. 

Og selvom man allerede har brugt store summer i de seneste to transfervinduer, så skal der sandsynligvis igen spenderes betragtelige summer til januar. 

Sådan lyder vurderingen i hvert fald fra Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, der er voldsomt overrasket over FC Københavns resultatmæssige krise. 

- Jeg synes virkelig, FCK befinder sig i et svært dilemma. På den ene side har de købt enormt stort og bredt ind de tre seneste transfervinduer. Der har virkelig været gang i transfer-tombolaen. Det er jo helt vildt, at man ikke ligger bedre i vinterpausen, når man har det største spillerbudget i Superligaens historie, siger Troels Bager Thøgersen. 

- På den anden side er FCK af flere årsager i en situation, hvor man ikke bare kan sige, at nu har man handlet færdig og være mådeholden. Det dur ikke, når man pinedød skal være Danmarksmester. 

Ifølge Troels Bager Thøgersen må FC Københavns nye ambitiøse strategi betyde, at de forsvarende mestre går offensivt til værks, når transfervinduet åbner til januar. 

- Jeg bed meget mærke i de udmeldinger om strategien, FC København kom med i efteråret. Man vil skrue op, vinde DM oftere og komme i Champions League-gruppespil hver anden sæson. Det kræver knaster, mange af dem, og at man tør bruge dem, siger Troels Bager Thøgersen. 

- Jeg tror, FCK er et sted, hvor man ikke bare siger: 'Vi har en god mand på pladsen, vi gør ikke noget'. Hvis man kan se en opgradering eller en vigtig tilførsel, så tror jeg faktisk, man slår til.

Vil sandsynligvis gå efter Delaney
Ifølge Troels Bager Thøgersen kan FC København meget vel hente et stort navn denne vinter. 

- Jeg kunne godt se for mig, at FCK henter en eller to profiler i januar. For ja, de har hentet mange folk, men skal vinde det guld, og er den rette spiller der, er det ikke det rette transfervindue at være mådeholden og forsigtig i, siger Troels Bager Thøgersen. 

- Jeg tror, man forsøger at hente Thomas Delaney. Han skal videre fra Sevilla, og FCK kunne godt bruge ham, selv om man strengt taget har endnu mere brug for en 100 procent naturlig sekser. Men Thomas Delaney står for alt det, FCK gerne vil, og jeg tror, tiden er den rette for begge parter.

Også i angrebet kan FC København vælge at forstærke sig, lyder det fra Troels Bager Thøgersen. 

- Jeg kunne godt forestille mig, at FCK henter en gardering for Andreas Cornelius. Man satser helt klart på, at han får gang i målscoringen, og det skulle næsten også være mærkeligt, hvis det ikke sker, siger Troels Bager Thøgersen. 

- Men selvom FC København har brugt en formue på offensive spillere, synes jeg stadig, man mangler den perfekte gardering og et supplement til 'Corner'. Det kunne være en yngre, lovende og meget bevægelig og hurtig spiller, som også kunne være god som supplement på kanten.

Salg af forsvarsprofil kan ændre meget
Jacob Neestrup risikerer dog også at miste en profil i bagkæden, vurderer Troels Bager Thøgersen. 

- Det også en lille X-faktor, om der sker et stort skifte. Kommer der nogen og køber Victor Kristiansen? Så kan hele balancen og dynamikken ændre sig og åbne for flere indkøb, siger Troels Bager Thøgersen. 

- Kamil Grabara skal nok sælges til sommer, hvis muligheden opstår, og hvis Mathew Ryan vil videre i januar, skal FC København hente en afløser.

Med fem runder tilbage af grundspillet har FC København otte point op til Superligaens tophold FC Nordsjælland.