• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Silkeborg-profils fætter er på vej i NFL

Silkeborg-profils fætter er på vej i NFL
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Sammy Skytte er professionel fodboldspiller i Silkeborg IF, og om 15 dage kan hans fætter blive professionel i amerikansk fodbold og NFL.

Af Kenneth Jensen

Mandag scorede Sammy Skytte sit første Superliga-mål, da Silkeborg IF tog fra Århus med tre point og en sejr på 3-1 over AGF, og den 20-årige midtbanespiller har fået et flot gennembrud i dette forår. I efteråret skrev Skytte under på en ny og forbedret professionel kontrakt med SIF, og han ligner en spiller, som klubben får stor gavn af de kommende år.

Og faktisk er Skytte ikke den eneste seriøse sportsmand i familien.

For om 15-17 dage kan Sammy Skyttes fætter blive valgt af et af de 32 NFL-hold i den brutale sportsgren amerikansk fodbold. De 32 hold afholder fra den 27. til den 29. april årets NFL draft, hvor klubberne peger på i alt 253 spillere, der altså får en fod inden for i NFL. Tilmed skriver klubberne efter draften under med nogle af de spillere, der ikke bliver valgt.

Sammy Skyttes fætter er Andreas Knappe.

Der er stadig langt til spilletid og en stor karriere i NFL for Andreas Knappe, men det er en start at blive valgt, og Andreas Knappe kan med rette gøre sig forhåbninger om at blive NFL-spiller i slutningen af april.

Andreas Knappe har spillet college football for University of Connecticut siden 2012, hvor han som offensiv linjemand havde til ansvar at beskytte quarterbacken (ham der kaster bolden). Og det er også denne position, danskeren skal spille, hvis han får chancen i NFL.

Knappe er over to meter høj, vejer mere end 130 kilo, er lys i huden og med langt hår, mens Skytte er under to meter, med en veltrimmet krop og mørk i huden. Så familierelationen er med det blotte øje ikke til at se.

- Der er ikke mange, der tænker, at vi er i familie, når de ser mig og ham, men ja, vi er altså fætre. Vores mødre er søskende, siger Sammy Skytte til tipsbladet.dk.

Ikke overraskende følger Skytte nøje med i fætter Knappes forsøg på at komme i NFL.

- Det er godt for familien, og det er sindssygt fedt, at Andreas går efter sine drømme. Han gør det sindssygt godt, og jeg håber inderligt, at han kommer i NFL, for han er en fantastisk knægt. En super seriøs idrætsmand, der har masser af power og en vilje som ganske få. Så jeg håber meget, han tager skridtet til NFL, siger Sammy Skytte.

Det er langt fra alle fodboldspillere, der kan glæde sig over at have et familiemedlem, der også dyrker idræt på et højt og ekstremt seriøst niveau. Men det har Sammy Skytte altså i sin fem år ældre fætter, og det udnytter Silkeborg-spilleren også til at suge viden og erfaring til sig i forsøget på selv at blive bedre idrætsmand.

- Nu er det ved at være noget tid siden, at jeg har set ham, for han er jo i USA, men på et tidspunkt skrev vi lidt sammen, og han gav mig gode råd. Han har længe været en del af gamet, selv om sporten ikke er den samme, så han kunne give nogle fifs til, hvordan jeg skulle agere, og hvordan jeg skulle være professionel.

- Han kommer fra en sport, hvor der er ekstremt meget disciplin, så han har givet mig noget i rygsækken, synes jeg. Han har en del mere erfaring end mig, og han spurgte også ind til, hvordan det gik med skolen og med fodbolden. Han er en kanon fyr, og jeg synes, det er fedt, at han ville bruge tid på lige at høre, hvordan jeg gik og havde det, og hvordan det gik med min fodbold, siger Sammy Skytte.

Også fremadrettet vil der blive familieevalueret, fortæller Skytte.

- Vi er lidt inden for samme verden, og det kræver nogenlunde det samme rent professionelt og mentalt for at præstere. Så jeg føler helt sikkert, at vi på sigt også kan bruge hinanden.

Draften er som sagt den 27. til den 29. april, og Sammy Skytte kan glæde sig over, at SIF først spiller Superliga-kampen mod AGF mandag den 1. maj. Det giver nemlig muligheden for at følge med sent lørdag aften den 29. april, hvor Andreas Knappe måske bliver valgt i en af de sidste runder i draften. 

- Det er godt med en god dansk viking derovre. Det er nice, siger Sammy Skytte.

Også SIF-målmand Thomas Nørgaard er fætter til Andreas Knappe, men det er ikke på mødrenes side, hvorfor Skytte og Nørgaard ikke er i familie sammen. Så kom der også lige styr på stamtræet.


 Andreas Knappe, Sammy Skyttes fætter og måske kommende NFL-spiller.

Superliga

Mere Superliga

Fokus